Ceaiuri pentru fertilitate. Ce ceaiuri stimulează fertilitatea?

Ceaiuri pentru fertilitate

Așa cum se știe, o nutriție adecvată poate avea efecte evidente asupra sănătății. Iar ajutorul plantelor este de necontestat. Ele fac parte dintre terapiile alternative de stimulare a fertilității. Multe cupluri care vor sa conceapă un bebe aleg o astfel de terapie pe bază de plante. Remedii naturale, cu mai puține efecte secundare decât medicamentele. Ba chiar deloc în unele cazuri. Conform studiilor și datelor, medicina naturistă își aduce un aport important în sporirea șanselor unei femei de a rămâne însărcinată.

 

Iată câteva ceaiuri care ajută la creșterea fertilității:

Ceaiul tradițional englezesc – ceaiul băut la micul dejun de britanici, este bogat în antioxidanți și crește fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei. În cazul unei sarcini, cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu consumați prea multă cofeină. În acest caz, puteți adăuga lapte, lămâie și miere pentru a reduce proprietățile antioxidante.

Ceai de ghimbir și lămâie – un ceai de ghimbir și lămâie este excelent, cu rol antiinflamator și energizant. Este recomandat în special femeilor care suferă de endometrioză sau probleme circulatorii. Ghimbirul luptă și împotriva digestiei și a balonării, mai ales în timpul sarcinii.

Ceai de Rooibos – Este o plantă din Africa de Sud și este renumită pentru calitățile sale antioxidante. Planta este bogată în vitamina C, esențială pentru îmbunătățirea calității spermei, nu conține cofeină și este alegerea ideală pentru cei care își doresc un copil. Acest ceai roșu consolidează sistemul imunitar și luptă împotriva bolilor de piele, cum ar fi psoriazisul și eczema.

Ceai de iasomie – Este incredibil de aromat și a fost folosit întotdeauna pentru proprietățile sale de vindecare. Este folosit ca un afrodiziac și ca un remediu natural pentru a stimula fertilitatea. Este bogat în antioxidanți, alină durerile gastro-intestinale și ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Ceaiul verde – Principalele sale ingrediente sunt hipoxantina și polifenolii care stimulează fertilitatea. În plus, ceaiul verde poate combate stresul și îmbătrânirea pielii și întărește metabolismul, ajutând la pierderea de grăsimi.

Ceaiul de urzică – Ceaiul de urzică este grozav pentru femeile însărcinate și pentru cei care doresc să conceapă un copil. Acesta conține vitaminele A, C, D și K și este bogat în calciu, potasiu, fier și sulf. Poate fi aplicat și pe piele atunci când suferiți de uscăciune sau mâncărime.

Ceaiul de mentă – Este regenerant, revigorant și, de asemenea, relaxant. Stresul reduce fertilitatea, suficient pentru a opri ovulația pentru perioade scurte de timp. Acest produs este, prin urmare, ideal pentru femeile care încearcă să conceapă un copil. De asemenea, ajută la digestie, combate tusea, răceala și respirația urâtă.

Cele mai cunoscute plante pentru stimularea fertilității

Brânca ursului – cunoscută drept cea mai benefică plantă pentru persoanele cu probleme de fertilitate. Este unul dintre cele mai puternice stimulente hormonale și tonice sexuale naturale. Tratamentul cu Brânca ursului este de folos atât pentru femei, cât și pentru bărbați și este cunoscut pentru rezultatele sale în creșterea numărului de spermatozoizi, a mobilității acestora și a calității spermei. În cazul femeilor ajută în rezolvarea problemelor de ovulație, stimulează activitatea ovarelor și producerea de ovule. De asemenea, reglează ciclul menstrual.

Crețișoara – este foarte renumită pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele de sex feminin. De la reglarea ciclului menstrual și până la tratarea problemelor de fertilitate. Alte probleme pentru care crețișoara poate fi de folos: tulburările menstruale, leucoreea, afecțiunile organelor pelviene, problemele menopauzei.

Busuiocul – stimulează apetitul sexual și crește fertilitatea. Produce o stare generală de bine. Se spune, de asemenea, că busuiocul stimulează circulația. Ceaiul de busuioc ajută în caz de sterilitate la femei. În cazul bărbaților, busuiocul redă tonusul și apetitul sexual, îmbunătățește capacitatea de control a energiei sexuale și ajută la combaterea ejaculării precoce.

 

 

 

My title page contents