Copil sănătos emoțional. De ce este importantă sănătatea emoțională?

COPIL SĂNĂTOS EMOȚIONAL. DE CE ESTE IMPORTANTĂ SĂNĂTATEA EMOȚIONALĂ?

Copil sănătos emoțional. A fi sănătos din punct de vedere emoțional la vârsta adultă nu se învață la școală sau printr-o experiență specială. Dimpotrivă, este un proces lung care începe deja de la naștere. Toate neajunsurile de afecțiune pe care le suferă un copil încă de când se naște, vor deveni evidente atunci când ajunge adult. Cu toate acestea, dacă părinții își vor exprima dragostea față de copil într-un mod corect, vor reuși să-l crească sănătos din punct de vedere emoțional.

 

Dragostea nu are vârstă

În fiecare fază a creșterii, modalitățile de educație ale copilului se schimbă. Dar dragostea nu are vârstă sau momente speciale de exprimare. Este un sentiment care iese din sine și, uneori, chiar devine o sursă de jenă, de exemplu la adolescenți. Caracterul copilului este modelat în funcție de tratamentul pe care l-a primit.

Copii sănătoși din punct de vedere emoțional

Părinții sunt preocupați să aibă copiii de toate, să poată studia și să fie pregătiți profesional pentru viitor. Așa cum construim o casă și o asigurăm pe viață, asigurarea stabilității copiilor noștri implică, de asemenea, ca ei să crească sănătos și din punct de vedere fizic și emoțional. În funcție de efectele pe care le au anumiți stimuli asupra copilului, emoțiile lui i-ar putea schimba comportamentul. O emoție este capabilă să creeze un model în memorie, care apoi generează un sentiment concret. În același mod, atunci când aceste răspunsuri nu sunt exprimate verbal, ele pot provoca o modificare psihologică care va deveni în cele din urmă comportament emoțional.

Este posibil ca, din cauza unui deficit afectiv, comportamentul copiilor și adulților să se schimbe permanent. Prin urmare, este important să știm cum să ne exprimăm emoțiile și să ne asigurăm că și cei mici învață cum să o facă. Detaliile afective (mici) sunt deseori cele mai importante. Dragostea trebuie arătată copiilor în toate modurile posibile. Să le spunem că îi iubim și că ne oferim sprijinul cu iubire.

Îngrijorarea cu privire la emoțiile lor atunci când sunt copii înseamnă a-i face adulți emoțional sănătoși. Când oferim dragoste, noi creăm baza pentru ca ei să simtă că fac parte dintr-o familie. Atașarea la tradițiile și valorile familiei are loc atunci când acestea trezesc sentimente pozitive încă din primele zile ale vieții.

Emoțiile pozitive ne fac mai fericiți

Nicio emoție nu ar trebui să fie mai importantă decât alta. Acelea pe care ar trebui să le cultivăm copiilor noștri sunt cu siguranță cele care au un efect pozitiv. Dintre acestea, cea mai importantă este dragostea pe care o oferim și o primim pentru a crea o legătură durabilă, puternică și solidă.

Poți să-i înveți pe copii să fie mai fericiți: este ușor să-i crești sănătos din punct de vedere emoțional, folosind strategia potrivită. Putem încerca să  practicăm emoții pozitive care creează o legătură între părinți și copii.Și să ne asigurăm că cel mic conectează ceea ce învață cu conceptul de familie. Iubirea trebuie cultivată. Este o emoție capabilă să adune în sine toate celelalte emoții pozitive. În general, răspunsul este legat de emoții precum fericirea, speranța, inspirația și recunoștința.Prin urmare, atunci când există iubire, este perceput un mediu pozitiv și tolerant.

 

My title page contents