Dovleacul în alimentația copiilor mici. Ce beneficii oferă?

Dovleacul în alimentația copiilor mici. Ce beneficii oferă? În jurul vârstei de 6 luni, bebelușul începe să aibă dințișori și este capabil să mestece unele dintre alimentele solide oferite; prin urmare, acesta este cel mai bun moment pentru a introduce toate fructele și legumele nutritive și pentru a crea o dietă sănătoasă pentru micuțul tău.

Dovleacul este o astfel de legumă care are mari beneficii nutriționale și care este bogată în betacaroten. Să descoperim mai multe dintre beneficiile dovleacului și momentul potrivit pentru a fi introdus în alimentația copiilor mici.

Dovleacul poate fi dat copiilor?

Da, poți introduce dovleacul în dieta copiilor fără nicio grijă. De fapt, dovleacul conține mai multe substanțe nutritive care ajută copilul să-și construiască un sistem imunitar puternic. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene care distrug germenii dăunători din intestinul copilului. Acest lucru îl face să fie un ingredient esențial în dieta copiilor, care-i ajută să se mențină sănătoși.

Dovleacul în alimentația copiilor mici. Cel mai bun moment pentru a introduce dovleacul în dieta copiilor

Cel mai bun moment pentru a include dovleacul în dieta copilului ar fi atunci când copilul începe să aibă dinți. Acest proces începe între 3 și 12 luni, dar cel mai frecvent în jurul vârstei de 6 luni. În jurul acestei vârste poți încerca să hrănești copilul cu alimente solide sau semi-solide.

Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale dovleacului pentru copii:

Dovleacul are diverse utilizări și beneficii, dintre care unele includ:

1. Nutrienți esențiali

Dovleacul are multe dintre vitaminele și substanțele nutritive esențiale de care copilul are nevoie pentru a crește. Acesta conține cantități mari de calciu și magneziu care ajută oasele bebelușului să devină mai puternice. Fosforul conținut în dovleac poate, de asemenea, să îmbunătățească funcția creierului, să mențină echilibrul nivelurilor hormonale și să îmbunătățească digestia.

2. Bogat în antioxidanți

Dovleacul conține niveluri ridicate de betacaroten, care este un antioxidant și reduce stresul oxidativ asupra multor organe. Stresul oxidativ se referă la un dezechilibru în producția de radicali liberi în organism. În timp, poate declanșa boli cronice, cum ar fi diabetul și cancerul. De asemenea, corpul copilului poate transforma betacarotenul în vitamina A pentru a adăuga beneficii.

3. Îmbunătățește digestia

Dovleacul este bogat în fibre, care ajută digestia. Acestea reglează mișcările intestinale la copil și țin constipația departe.

4. Sănătatea ochilor

Dovleacul conține, de asemenea, o cantitate mare de vitamina A, care este un nutrient esențial pentru sănătatea ochilor. Facilitează o vedere bună atât ziua, cât și noaptea. Este, de asemenea, bogat în carotenoizi, care reduc riscul mai multor boli și afecțiuni oculare. Aceste carotenoide ajută la reducerea degenerescenței maculare (acumularea de substanțe grase pe retină, care cauzează vedere încețoșată) atât la copii, cât și la adulți, ceea ce ajută la îmbunătățirea vederii. Acest carotenoid este responsabil pentru culoarea portocalie strălucitoare a dovleacului.

5. Oferă o strălucire pielii

Carotenoizii conținuți de dovleac ajută la eliminarea radicalilor liberi din corpul copilului, care reduc îmbătrânirea. Prezența acestora face ca suprafața pielii bebelușului să fie clară, făcând-o strălucitoare. De asemenea, prezența carotenoizilor poate ține la distanță bolile de piele.

6. Crește nivelul de energie

Potasiul este o sursă excelentă de energie; doar o ceașcă de dovleac este o sursă excelentă de potasiu. Îmbunătățește echilibrul electrolitic din sânge și, totodată, funcția musculară.

7. Stimulează sistemul imunitar

Dovlecii conțin cantități mari de vitamina C și substanțe biochimice care protejează copilul de răceală și gripă. Au, de asemenea, proprietăți antimicrobiene care îmbunătățesc imunitatea copilului.

8. Un somn bun

O substanță numită triptofan găsită în dovleci ajută la producerea serotoninei în corpul nostru. Serotonina este un aminoacid care induce calm în organism și permite un somn mai bun pe timp de noapte.

9. Proprietăți antihelmintice (antiparazitare)

Copiii, care au un sistem imunitar aflat încă în curs de dezvoltare, nu sunt doar predispuși la microbi, ci și la infestarea cu viermi și alți paraziți. Proprietățile antihelmintice ale dovleacului (puterea de a distruge viermii) țin acești viermi și paraziți la distanță, ajutând la menținerea sănătății copilului.

 

 

My title page contents