File de păstrăv cu legume. O masă gustoasă și ușoară

File de păstrăv cu legume

File de păstrăv cu legume, o masă potrivită pentru prânz sau cină. Păstrăvul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B12 și acizi grași Omega-3.

Niacina este importantă în transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie, precum și în asistarea funcțiilor digestive, ale pielii și ale nervilor din corp. Vitamina B12 este necesară pentru a forma celule roșii din sânge, care furnizează oxigen în tot corpul. B12 este, de asemenea, o vitamină esențială în susținerea sănătății creierului și în crearea ADN, care deține materialul nostru genetic. Acizii grași Omega-3 sunt necesari pentru funcționarea creierului, ajutând la memorie, performanță și comportament, precum și la creșterea și dezvoltarea normală. Cercetările au arătat, de asemenea, că acizii grași Omega-3 reduc inflamația și pot ajuta în reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și artrita.

Sfaturi de care să ții cont când cumperi, păstrezi și gătești păstrăv:

  • Atunci când cumperi păstrăv proaspăt, acesta trebuie refrigerat sau așezat pe un pat gros de gheață;
  • Păstrăvul ar trebui să miroasă ușor a proaspăt; trebuie evitat dacă miroase prea tare a pește, dacă are miros de acru sau de amoniac;
  • Carnea trebuie să fie strălucitoare, fermă și lipsită de nămol;
  • Fileurile nu trebuie să fie decolorate, închise la culoare sau uscate în jurul marginilor;
  • Dacă cumperi păstrăv congelat, evită pachetele care au fost manipulate sau cele cu cristale de gheață. Cristalele de gheață înseamnă că un aliment a fost decongelat și înghețat din nou;
  • La scurt timp după cumpărare, păstrează păstrăvul în frigider, dacă îl prepari în termen de două zile, sau în congelator dacă nu îl utilizezi imediat;
  • Când dezgheți păstrăvul, pune-l în frigider peste noapte. Dacă păstrăvul trebuie dezghețat mai devreme, sigilează-l într-o pungă de plastic și scufundă-l în apă rece.

File de păstrăv cu legume

Porții: 4

Preparare: 25  minute

Ai nevoie de:

8 fileuri de păstrăv (de circa 100 g fiecare)

1 lingură de vin alb

2 fire de praz

6 fire de țelină

8 morcovi

1 lingură ulei

200 ml supă de pește

Piper

4 fire de mărar

Pregătești file de păstrăv cu legume așa:

Stropești file-ul de pește cu vin alb. Cureți și tai prazul pe lung și apoi bețișoare de 5-7 cm, la fel ca morcovii. Călești legumele în ulei. Torni supa de pește și dai în clocot. Reduci temperatura.

Așezi fileurile de păstrăv peste legume și acoperi vasul. Lași să fiarbă înăbușit circa 10 minute. Întorci peștele și piperezi ușor. Mai fierbi 5-7 minute. Așezi peștele pe farfurii, alături de legume și ornezi cu mărar. Poftă bună!

Sugestie! Poți folosi și alte legume, după bunul plac.

My title page contents