Cârnați și cartofi copți pentru o cină în familie sau cu prietenii

Cârnați și cartofi copți pentru o cină în familie sau cu prietenii

Ce zici de o porție de cârnați și cartofi copți? Când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa, poți prepara întotdeauna o porție de cârnați și cartofi într-o tigaie.

Acest al doilea fel rustic – cârnați și cartofi pregătiți la cuptor – nu iese în evidență pentru eleganță și rafinament, dar satisface papilele gustative prin combinația sa perfectă de arome bogate. În plus, este un fel de mâncare sățios și rapid de făcut. Cartofii copți echilibrează aromele cu delicatețe, cu gustul lor neutru și consistent. La final, poți adăuga și un pic de rozmarin pentru a da aromă! Gata, masa este servită!

Cârnați și cartofi copți

 – rețetă fără lactoză – 

Porții: 4

Preparare: 10 minute

Gătire: 35 de minute

 

Ai nevoie de:

500 g cârnați

500 g cartofi

50 ml ulei de măsline extravirgin

Sare după gust

Piper negru după gust

150 g roșii decojite

Oregano după gust

Rozmarin după gust

Pregătești cârnați și cartofi copți așa:

Mai întâi cureți cartofii, apoi îi tai în felii și apoi în cuburi, dacă se poate, toate de aceeași dimensiune.

Le transferi apoi pe o foaie de copt și condimentează totul cu sare, piper, ulei și oregano. Amesteci pentru a aroma cartofii uniform.

În acest moment, tai cârnații în bucăți de aproximativ 6-7 cm lungime și îi așezi deasupra cartofilor. Într-un castron mic, zdrobești roșiile decojite și le pui în tigaie, amestecând totul.

Aromatizezi preparatul cu ace de rozmarin și îl coci într-un cuptor static preîncălzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute. Poți deschide cuptorul și poți amesteca ocazional pentru o gătire uniformă. Odată ce s-au copt, servești cârnații cu cartofi cât timp sunt încă fierbinți!

CONSERVARE

Poți păstra acest preparat timp de maximum o zi în frigider. Congelarea nu este recomandată.

SFAT

În funcție de gustul tău, poți îmbogăți preparatul adăugând alte legume de sezon. De exemplu, anghinarea este perfectă!

My title page contents