Cartofi noi la cuptor cu rozmarin și aromă de vin alb

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin – Cartofii noi cu rozmarin sunt delicioși, sunt foarte dulci și mulți nici măcar nu îndepărtează coaja și îi mănâncă direct așa. Coaja cartofilor noi este super subțire, păcat că nu se găsesc pe tot parcursul anului! Sunt atât de buni că îi poți mânca rapid, direct cu mâinile, unul câte unul.

Sunt practic ca cireșele, nu te poți opri niciodată!

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Gătire: 40 minute

Ai nevoie de:

800 g cartofi noi

8 linguri ulei cu aromă de usturoi

1 pahar de vin alb

rozmarin

sare

piper

Pregătești cartofi noi la cuptor cu rozmarin așa:

Pui o oală cu apă ușor sărată pe foc și o lași să ajungă în punctul de fierbere. Speli bine cartofii noi și îi freci cu o perie pentru a îndepărta coaja subțire. Apoi îi pui pentru câteva minute în apă clocotită. După 5 minute îi scurgi de apă și pui cartofii într-o tigaie cu ulei aromat de usturoi (sau cu ulei de măsline extravirgin și doi căței de usturoi), vin, rozmarin, sare grosieră și piper.

Coci cartofii noi într-un cuptor preîncălzit (cu funcția ventilator) la 200 ° Celsius, timp de aproximativ 30 de minute. Întorci cartofii continuu până când sunt fierți și aurii. După acest timp, scoți cartofii din cuptor și îi servești fierbinți, dar sunt delicioși și calzi sau reci.

Sfaturi

Dacă dorești, poți găti cartofii și într-o tigaie: încălzești uleiul împreună cu usturoiul și rozmarinul, adaugi cartofii și îi rumenești la foc mare, Apoi îi amesteci cu vin, sare și piper, reduci căldura, acoperi tigaia cu un capac și gătești cartofii timp de aproximativ 30 de minute până când sunt fierți și aurii.

Cartofii noi pregătiți la cuptor se păstrează în frigider timp de două sau trei zile.

My title page contents