Rețete de limonadă, numai bune pentru o zi de vară caniculară

Rețete de limonadă, numai bune pentru o zi de vară caniculară

Ai propriile tale rețete de limonadă? Limonada este o băutură foarte populară în multe locuri. Mai joi vei descoperi trei rețete de limonadă, pentru a obține toate beneficiile acestui fruct, pe lângă diferitele arome pe care le putem încerca din variantele acestei băuturi.

 

Rețete de limonadă. Beneficiile lămâiei

Lămâia este un fruct bogat în vitamina C și, prin urmare, ajută la prevenirea și tratamentul răcelii și gripei. Sucul de lămâie stimulează ficatul, promovează eliminarea acidului uric și contribuie la activitatea intestinală. Se știe că este un purificator natural eficient și accesibil tuturor. Prezența acidului citric ajută la dizolvarea calculilor biliari și a depozitelor de calciu care se pot acumula în rinichi. Acest fruct luptă cu colesterolul, este antioxidant și antibacterian și ajută digestia.

 

Iată 3 rețete de limonadă:

1. Limonadă de lavandă

Uleiul esențial de lavandă conține aproximativ 150 de ingrediente active și acest lucru demonstrează eficacitatea sa în tratarea diferitelor probleme de sănătate. Lavanda are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, antibacteriene și antifungice, antidepresive, antispastice, sedative și analgezice.

Ai nevoie de:

  • apă (2 litri)
  • Suc de la 5 lămâi
  • 1 picătură de ulei esențial de lavandă (să fie 100% pur și destinat consumului)
  • ramuri de lavandă (pentru decor)
  • miere, după gust

Pregătești așa:

Este destul de simplu să faci această limonadă. Amesteci toate ingredientele reci într-o cană mare de apă și bei ori de câte ori dorești, la temperatura camerei sau cu cuburi de gheață. Mierea e recomandată pentru a îndulci gustul acru de suc de lămâie. Dacă nu-ți place gustul de miere sau ești alergică, poți folosi orice îndulcitor, la alegere.

 

2. Limonadă elvețiană

Limonada elvețiană este o limonadă braziliană făcută cu bucăți de lămâie cu coajă, cuburi de gheață și apă cu zahăr. De obicei este bătut într-un blender și apoi prăjit.

Ai nevoie de:

  • 1 lime medie
  • 500 ml de apă cu gheață sau 400 ml de apă cu mai multe cuburi de gheață
  • 4 linguri de zahăr brun sau după gust

Pregătești așa:

  • Speli foarte bine lămâia și o tai în 4 sferturi. Scoți semințele și toate părțile albe, pentru că sunt cele care dau gust amar.
  • Pui lămâile tăiate în blender, împreună cu apa și zahărul.
  • Bați bine pentru câteva momente pentru a zdrobi complet lămâia și a dizolva zahărul.
  • Dai amestecul prin sită.
  • Pui la rece limonada obținută, dacă apa folosită nu este prea rece și servești.
  • Dacă ai folosit varianta cu mai multe cuburi de gheață, e posibil să nu fie nevoie de răcire suplimentară.
  • Limonada elvețiană e indicat să fie băută imediat după pregătirea ei.

 

3. Limonadă cu ceai verde

Această variantă ajută la detoxifierea și scăderea în greutate, deoarece limonada de ceai verde este o băutură bogată în compuși antioxidanți, vitamine și minerale care reglează metabolismul pentru a lupta împotriva excesului de greutate.

Cele două ingrediente ale acestei limonade au proprietăți diuretice, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism. Ele sunt de asemenea antiinflamatoare puternice.

Ceaiul verde conține un antioxidant numit epigalocatechin-3-galat (EGCG), care ajută la reducerea grăsimii, a colesterolului și a trigliceridelor.

Ai nevoie de:

  • 1 litru de apă
  • suc de la 2 lămâi
  • 2 plicuri de ceai verde
  • 2 linguri de miere organică pură (50 g)
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt (10 g)

Pregătești așa:

  • Aduci apa în punctul de fierbere. Între timp, speli cu atenție lămâile și razi o parte din coajă, pentru a o adăuga în apa de pe foc.
  • Lasă infuzia de coajă de lămâie să fiarbă timp de 5 minute la foc mic, împreună cu ghimbirul. După acest timp, iei vasul de pe foc și adăugi pliculețele de ceai verde. Lași la infuzat (acoperit) timp de încă 5 minute.
  • Aștepți să se răcească și apoi adăugi sucul celor 2 lămâi amestecat cu miere. Pui limonada combinată cu ceaiul verde în frigider pentru câteva ore, până când se răcește.
  • Te poți bucura de această băutură de două sau de trei ori pe zi.

 O altă modalitate este de a pregăti ceaiul verde cu apă rece.

  • Pui o lingură adâncă de ceai verde, dacă ceaiul este sub formă de frunze sau un plic, pentru o ceașcă de apă.
  • Pui ceaiul verde (frunze sau pliculeț) într-un vas de sticlă sau recipient cu apă rece și îl lași să se odihnească mai mult de 5 ore. Metoda asigură că ceaiul verde are o aromă mai puțin pronunțată, rămâne cu mai puțină cafeină (care este eliberată în apă fierbinte) și își păstrează mai bine uleiurile esențiale.
  • După această perioadă de infuzare la rece, adaugi sucul de la o lămâie și miere, după gust, pentru a îndulci limonada
  • Bei ceaiul timp de 24 de ore.
My title page contents