Prăjitură cu mere și nucă – fără gluten

Prăjitură cu mere și nucă – fără gluten

Prăjitură cu mere și nucă… o alegere potrivită pentru o zi de toamnă. Sosirea toamnei aduce cu sine o varietate bogată de arome și produse, temperaturile încep să scadă și suntem încălziți de culorile blânde tipice acestui sezon. De asemenea, dorința de a relua gătitul, combinată cu plăcerea de a te delecta cu ceva bun în compania prietenilor, într-o după-amiază ploioasă, poate fi o alegere minunată de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul că un număr tot mai mare de persoane, din necesitate (din cauza intoleranței la gluten sau a bolii celiace) sau, la alegere, mănâncă fără gluten.

De altfel, de-a lungul anilor, numărul produselor fără gluten a crescut considerabil, astfel că este posibil să pregătești prânzuri echilibrate, sănătoase și gustoase, fără înlocuitori, dar cu utilizarea făinurilor și cereale fără gluten în mod natural.

Prăjitură cu mere și nucă

– fără gluten –

Porții: 6 persoane

Pregătire: 40 minute

Coacere: 50 minute

 

Ai nevoie de:

80 g făină de hrișcă

80 g făină de orez

60 g amidon de cartofi

600 g mere

1 lămâie

150 zahăr

125 unt

3 ouă

1 plic de praf de copt

1 borcan de iaurt natural

1 vârf cuțit de sare

50 g de alune

Pregătești așa:

Cureți merele, le tai felii și le stropești cu suc de lămâie. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțești zahărul, alunele și coaja de lămâie. Pui amestecul într-un castron cu făina de hrișcă și cu praful de copt cernute împreună. Între timp, bați ouăle cu zahărul și cu un praf de sare și apoi adaugi untul înmuiat și iaurtul. La final, adaugi în amestec și făinurile. Amesteci bine și torni jumătate din aluat într-o tigaie ușor unsă cu unt și tapetată cu făină, apoi acoperi aluatul cu un strat de mere, peste care torni apoi restul de aluat. Ultimul strat va fi cu mere. Coci prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 120 de grade Celsius, timp de 50 de minute.

 

 

My title page contents