Descoperă 10 alimente cu grăsimi sănătoase! O dietă sănătoasă și echilibrată nu poate exclude aportul unei anumite cantități de grăsimi sănătoase definite. Grăsimile sănătoase aparțin categoriei de acizi grași esențiali, printre care găsim: omega 3, omega 6, omega 9, acid linoleic.

 

Acestea sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a creierului, a arterelor, ochilor și pentru sistemul imunitar în general. Introduse corect în dietă, acestea nu te îngrașă și promovează bunăstarea.

Iată 10 alimente cu grăsimi sănătoase de care să nu te ferești:

1. Pește

Peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele, macroul, heringul, păstrăvul de lac și tonul sunt o bună sursă de acizi grași omega-3. Acestea sunt grăsimi „bune” care pot ajuta la menținerea sănătății inimii. În plus, acizii grași omega-3 sunt utili pentru menținerea creierului activ, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Medicii recomandă să consumăm două porții de pește gras pe săptămână. Peștele poate fi pregătit la grătar, la cuptor și la abur.

2. Avocado

Poți consuma avocado într-un sandwich sau sub formă de guacamole. Avocado este un fruct gustos, care datorită prezenței grăsimilor sănătoase este de ajutor pentru inimă și în lupta împotriva simptomelor osteoartritei. Un beneficiu suplimentar: Când avocado este consumat cu alte alimente, ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienții. Avocado de dimensiuni medii oferă aproximativ 115-160 de calorii.

3. Semințele fac parte dintre alimentele cu grăsimi sănătoase

Porții mici de semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui și semințe de susan sunt bogate în energie. Aceste semințe, de fapt, conțin grăsimi „bune” care pot scădea colesterolul. În general, grăsimile vegetale sunt mai sănătoase decât grăsimile animale.

4. Nuci și alune

Nucile și alunele sunt excelente pentru sănătatea inimii. Acestea oferă, de fapt, o serie de grăsimi utile și sănătoase. Ai grijă să nu exagerezi cantitățile.

5. Ulei de măsline

Poți încerca uleiul de măsline atât pentru gătit, cât și pentru aromatizarea salatei. Uleiul de măsline, de fapt, este bogat în grăsimi „bune”. Întotdeauna este mai bine să verifici cantitățile de grăsime pe care le consumi, chiar dacă acestea intră în categoria grăsimilor sănătoase. Așadar, încearcă să gătești o rețetă cu mai puțin ulei decât cere aceasta. Sau mai bine, folosește spray de ulei de măsline pentru a limita cantitatea. În gătit, poți folosi sucul de mere pentru jumătate din uleiul de măsline, pentru a tăia grăsimile și caloriile.

6. Legume

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și varza de Bruxelles conțin omega-3. Deoarece organismul nostru nu este capabil să sintetizeze aceste grăsimi, este necesar să le luăm din alimente. Este indicat să consumăm aproximativ 350-700 g de legume în fiecare zi .De asemenea, adaugă peștele în dieta ta, deoarece acesta conține un tip diferit de grăsimi omega-3. Legumele oferă doar o parte din cantitatea de omega-3 pe care o furnizează, în schimb, peștele.

7. Ouă – alimente cu grăsimi sănătoase

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ieftine. Un ou mare conține mai puțin de 5 grame de grăsimi, în mare parte grăsimi sănătoase. Unele ouă sunt, de asemenea, îmbogățite cu omega-3 suplimentar.

8. Semințe măcinate

Dacă fac parte dintr-o dietă sănătoasă, grăsimile „bune” pot ajuta pielea să pară mai sănătoasă, mai tonifiată și mai tânără. În plus, conțin multe fibre utile pentru a reduce inflamația. Poți suplimenta cantitatea de grăsimi sănătoase în dieta ta adăugând o linguriță de semințe de in pe salată și cereale, sau să le folosești la gătit.

9. Leguminoase

Indiferent de tipul de leguminoase, adăugarea acestora în dietă poate fi sănătos atât pentru minte, cât și pentru corp. Leguminoasele, de fapt, sunt bogate în omega-3 , utile și pentru îmbunătățirea stării de spirit.

10. Alimente fortificate Omega-3

Există unele alimente, numite fortificate, la care se adaugă acizi grași omega-3 pentru a le face mai sănătoase. De exemplu, poți găsi lapte și ouă îmbogățite, pâine și produse pentru micul dejun, chiar și în baruri.Verifică întotdeauna eticheta produsului pentru a fi sigur de ingrediente și procente de concentrație. Mai mult, se obțin beneficii mai bune din alimentele îmbogățite cu omega 3 decât din suplimente.

My title page contents