Află trucurile prin care este posibilă păstrarea bronzului verii pentru cât mai mult timp.

Și anul acesta – ca și în anteriorii, presupunem – ai ales o vacanță la malul mării. Fie la noi, fie pe nisipurile din Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania sau de oriunde din lume. Te-ai întors nu doar odihnită ci și cu pielea bronzată, într-o frumoasă nuanță ciocolatie. Pe care îți dorești să o porți cât mai mult timp. Află trucurile prin care este posibilă păstrarea bronzului verii pentru cât mai mult timp.

 

Vrem să credem că ai folosit creme și loțiuni pentru protecție solară în toate zilele în care ai stat la plajă. Acesta ar fi primul secret. O dată pentru a-ți proteja sănătatea. Apoi, cremele și loțiunile sunt cele care te-au ajutat să nu dai jos deja un rând de piele. Sau chiar două. Cu tot cu bronzul obținut cu greu. Păstrarea bronzului depinde în mare măsură și de acest gest cât se poate de firesc și de necesar. Iată ce altceva mai poți face pentru ca pielea ta să rămână ciocolatie încă o vreme.

Dușuri reci

Cât timp vremea mai este caniculară și poți suporta apa rece, evită să faci dușuri fierbinți. Acestea îți deshidratează pielea și duc la o mai rapidă exfoliere a ei. Alege să faci dușuri cu apă rece (cât de rece suporți, desigur) și folosește geluri de duș care conțin ulei de migdale.

Hidratare, hidratare, hidratare

Nu există o modalitate mai bună de a păstra pielea frumoasă, bronzată și catifelată, decât hidratând-o corespunzător. După întoarcerea din vacanță, chiar dacă nu ai avut acest obicei, trebuie să îl transformi în ritual. Folosește zilnic unt de corp sau cremă hidratantă. Cu generozitate. Și, bineînțeles, consumă și cei doi litri de apă pe zi. Dacă te numeri printre acele persoane care nu pot bea atâta apă, măcar mănâncă pepene. Cât de mult poți.

Exfoliere

Da, știm, ți se pare paradoxal să îți exfoliezi pielea când tu de fapt vrei să o păstrezi așa cum este. Crede-ne pe cuvânt: o exfoliere pe săptămână ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. La ce îți folosește asta? Păi poate mai mergi la piscină și mai iei puțin soare… Te mai bronzezi și îl fixezi mai bine pe cel de la mare. Alege un scrub blând cu pielea ta, care să conțină și uleiuri esențiale.

Consumă legume și fructe cu betacaroten

Diverse studii au demonstrat că o dietă bogată în betacaroten (un tip de pigment de culoare roșu-portocaliu) poate recrea strălucirea pielii bronzate. Cele mai bune surse naturale de betacaroten sunt cartofii dulci, caisele, piersicile, mango și mai cu seamă morcovii. Așadar, asigură-te că nu îți lipsește de la nicio masă măcar unul dintre aceste alimente în culoarea soarelui.

Iluminare

Ai constatat că bronzul tău și-a pierdut strălucirea? Încercă o loțiune de corp sau un ulei care să ilumineze pielea și să-i ofere strălucirea pierdută. Aspectul se schimbă radical!

Autobronzatele

Nu trebuie să exagerezi și să pui pe tine un tub întreg de cremă autobronzantă. Puțin și des, constant, are un efect mai bun și de îndelungă durată. Poți, de exemplu, să pui câteva picături în crema de corp pe care o folosești zilnic. Dacă vrei ca în special fața ta să arate bronzată mai multă vreme, aplică autobronzant (fie că este cremă sau pudră) în exact locurile în care soarele bronzează în mod natural: frunte, tâmple, nas și pomeți.

Poartă îmbrăcăminte de culoare albă

Acesta chiar este un truc care funcționează. Nu te ajută să păstrezi bronzul, desigur, dar îi poate face pe cei care te privesc să te perceapă ca fiind bronzată. Este o iluzie, e adevărat, dar dacă funcționeaza, de ce nu?!

My title page contents