Mască de față cu pepene verde și avocado de aplicat după plajă

Descoperă cum să pregătești o mască de față cu pepene verde și avocado, de aplicat după plajă. Căldura verii, soarele, vântul și sarea sunt elemente ce caracterizează sezonul cald, pe cât de prezente, pe atât de vinovate de distrugerea pielii feței noastre, predispunându-o la fotoîmbătrânire, deshidratare și roșeață. Dar, ca întotdeauna, natura ne oferă ceea ce avem nevoie, exact la momentul potrivit.

Pepenele verde nu este doar un antidot împotriva căldurii și setei, ci poate fi folosit pentru a face, împreună cu un alt superaliment excepțional, avocado, o mască foarte bună de față; perfectă de aplicat după soare, cu proprietăți hidratante, calmante, tonifiante și antiîmbătrânire.

Hidratează și protejează pielea feței de soare

Pepenele verde și avocado lucrează în sinergie pentru a combate semnele îmbătrânirii și daunele cauzate de razele UV.

Proprietățile antiîmbătrânire și cosmetice ale pepenelui verde pot fi rezumate astfel:

Antioxidant

Pepenele verde protejează pielea de radicalii liberi, datorită luminii solare puternice în prezența vitaminelor A, C și licopenului.

Tonifiere

În pulpa de pepene verde a fost izolat un anumit aminoacid, citrulina, precursor al argininei, care servește la menținerea unei bune eficiențe în sistemul cardiovascular; promovează elasticitatea arterelor și îmbunătățește schimburile de oxigen la nivel celular cu efecte semnificative de tonifiere.

Repară și protejează

Vitaminele A și C pot ajuta la repararea pielii deteriorate după ce a fost expusă la soare, vânt sau chiar stres.

Previne vergeturile și lăsarea pielii

Prezența vitaminelor A și C în pepenele verde îl face un fruct anti-flaciditate. De precizat că soiurile de pulpă mai roșii sunt o sursă semnificativă de licopen; pigmentul care, pe lângă protejarea pielii de fotoîmbătrânire, are o acțiune antioxidantă care ajută la prevenirea pierderii tonusului și elasticității pielii.

Avocado păstrează frumusețea pielii feței, bazându-se pe următoarelor proprietăți cosmetice:

Ajută la repararea și prevenirea daunelor provocate de soare

Grăsimile, compușii și vitaminele găsite în avocado pot ajuta la accelerarea reparării pielii și la îmbunătățirea afecțiunilor cronice ale pielii, cum ar fi eczemele și acneea. De asemenea, avocado este eficient împotriva pielii uscate și crăpate de la expunerea la soare, conform unui studiu din 2011.

Antioxidant

Vitaminele E și C găsite în avocado joacă un rol important în protejarea pielii împotriva daunelor oxidative cauzate de soare și de alți factori de mediu.

Reduce ridurile și îmbunătățește elasticitatea pielii

Furnizarea de acizi grași mononesaturați sănătoși hrănește și relaxează pielea feței, prevenind apariția ridurilor;

Previne uscarea pielii

Avocado este o sursă excelentă de biotină, o vitamină B. Biotina este utilă pentru prevenirea pielii uscate atunci când este aplicată local.

Mască de față pepene verde și avocado – de aplicat după soare

Pepenele verde și avocado sunt, prin urmare, ingredientele ideale pentru o mască de față eficientă și ușor de preparat după soare acasă.

Ai nevoie pentru mască de față cu pepene verde și avocado de:

  • o lingură pulpă de pepene verde, luată din partea mai albă, mai bogată în citrulină, cu efect de tonifiere și antimbătrânire;
  • o lingură de pulpă de avocado.

Pregătești și aplici masca de față cu pepene verde și avocado după soare așa:

Zdrobești pulpa de pepene verde și pulpa de avocado până obții un piure omogen.

Apoi aplici amestecul pe față.

Lași masca să acționeze timp de 10 minute.

Clătești cu multă apă și continui cu rutina zilnică obișnuită pentru îngrijirea feței.

Această mască de față cu pepene verde și avocado aplicată după plajă va acționa împotriva inflamării; totodată, ajută la hidratarea și repararea pielii feței după expunerea intensă la soare; oferind o ușurare imediată și o senzație de prospețime. Un remediu natural și super rapid pentru a calma pielea arsă de soare este aplicarea directă pe față a unei coji de pepene verde rece.

My title page contents