8 activități pentru primele zile de școală

Nu știi cum să spargi gheața? Descoperă 8 activități pentru primele zile de școală! Atât pentru profesori, cât și pentru copii, primele zile de școală sunt foarte importante: elevii își cunosc profesorii și se cunosc între ei, profesorii își cunosc elevii noi, se consolidează noi relații, se stabilesc rutine, se adoptă un ritm anume și sunt introduse subiecte noi.

Pentru a sparge gheața și a alunga emoțiile și stânjeneala primelor zile de școală, câteva activități vor putea veni în ajutorul celor mici.

Așadar, iată 8 activități perfecte pentru primele zile de școală pentru a sparge gheața, pentru a te prezenta, pentru a vorbi puțin despre tine și despre vacanțele tale!

8 activități pentru primele zile de școală

Un joc distractiv pentru a vorbi despre tine: Două zaruri cu multe întrebări

Zarurile sunt aruncate pe rând și fiecare copil trebuie să răspundă întrebărilor primite. Acest joc se poate juca și în grupuri mici, dar și împreună cu toți colegii din clasă. E foarte distractiv și provocator.

Acesta sunt eu!

Un album frumos în formă de carte pentru a strânge un conținut care să vorbească puțin despre tine. Aici sunt strânse unele post-it-uri, iar unele dintre ele îi invită pe copii să se descrie și să spună celorlalți ce le place și ce nu le place. Este un joc-provocare perfect pentru copiii mai mici, care pot desena sau lipi imagini.

Totul despre mine

O carte simplă cu multe spații unde pot fi marcate muzica și cărțile preferate, unde fiecare copil poate vorbi despre el și despre prietenii lui; de asemenea, fiecare participant poate spune despre programele pe care îi place să le urmărească și pasiunile lui.

Această carte poate fi completată după preferințe: adăugarea câtorva gânduri scrise, desenarea sau lipirea imaginilor.

Tot aici poate fi folosită o carte/o broșură de tipărit cu 10 pagini pentru a-ți spune povestea, pentru a te descrie, pentru a vorbi despre prietenii, visele și emoțiile tale.

Două adevăruri și o minciună

Acesta este un joc de introducere rapid și ușor, care cu siguranță te va face să râzi. Este un joc ușor de jucat și nu vei avea nevoie de materiale, doar de o grămadă de oameni. Este ideal pentru 10-15 persoane. Dacă spațiul clasei este generos, elevii pot fi împărțiți în grupuri ușor de gestionat; astfel încât să nu dureze mai mult de 15-20 de minute pentru a le veni rândul tuturor să răspundă.

Vacanțele mele

O felicitare frumoasă în formă de carte pentru a-și povesti fiecare vacanțele. Fiind un spațiu complet în alb, este, de asemenea, o idee perfectă pentru copiii mai mici care își pot desena propriile aventuri de vară.

O ramură a amintirilor

O activitate distractivă pentru toate vârstele. Copiii au nevoie doar de o crenguță fiecare, a cărei coajă a fost îndepărtată. Copiii pot să deseneze direct pe coajă amintirile lor de vară, folosind un marker. Odată ce toate ramurile sunt adunate pe ramură, aceasta poate fi pusă într-o vază sau copilul o poate păstra ca suvenir.

Fotografii de vacanță

O felicitare simplă formată din mai multe rame, pentru a stimula copiii să deseneze sau să descrie ceea ce au făcut în timpul vacanței.

Dacă aș avea o baghetă magică…

Dacă ai avea o baghetă magică, ce ai schimba? Acesta este un exercițiu care deschide mințile, ia în considerare posibilitățile și energizează grupul. Acceptă provocarea!

My title page contents