Importanța mătușilor în viața copiilor. Mătușile sunt speciale și importante

Importanța mătușilor în viața copiilor. Mătușile sunt speciale și importante

Hai să aflăm despre importanța mătușilor în viața copiilor! De ce sunt mătușile speciale și importante? Ele joacă un rol unic în viața copilului.

 

În familiile moderne, mătușile au început să joace un rol esențial în creșterea copiilor. Ele nu mai sunt doar rude apropiate, ci un membru important al familiei, prezent cât mai mult. Țin loc de mamă, de prietenă, de bunică sau chiar de bonă. Iubirea oferită de acestea e diferită de cea a părinților. Sunt o combinație între iubirea părinților și cea a bunicilor.

 

Importanța mătușilor în viața copiilor. Iată 7 motive care fac ca rolul mătușilor să fie foarte important:

1. Mătușile au o viziune diferită asupra vieții

Pot împărtăși opinii diferite de cele ale părinților. Pot da o mână de ajutor nepoților pentru orice: lecții, situații delicate în care se află aceștia sau învățarea unui lucru nou.

2. Nu lipsesc de la aniversări și nu ratează niciun moment de a petrece cu copiii

Sunt prezente la ziua de naștere sau absolvirea nepoților lor. Nu ratează evenimentele, ba chiar se învoiesc de la serviciu când e cazul. Sunt mult mai disponibile. Oferă nepoților cadouri dintre cele mai distractive și potrivite. Spre „invidia” părinților, de multe ori copiii se distrează mai bine cu mătușile. Acestea îi duc la concerte, film, muzee, parcuri de distracții și sunt mai tolerante cu aceștia. În timp ce copiii se roagă de părinți să petreacă mai mult timp cu ei, mătușile acceptă din prima. O fericire pentru copii!

3. Mătușile sunt pregătite mereu să ofere dragoste și afecțiune

Copiii primesc multe îmbrățișări și afecțiune din partea mătușilor. Astfel, mătușile le transmit acestora o emoție fantastică și fac ca legătura dintre nepoți și mătuși să fie mult mai puternică.

4. Mătușile ascultă problemele pe care copiii nu le pot împărtăși cu părinții lor

Mătușile sunt pregătite oricând să le dea sfaturi și să-i îndrume pe nepoți. Mai ales atunci când copii se confruntă cu o problemă pe care nu o pot împărtăși cu părinții lor. În plus, știu cum să păstreze un secret. Și au și rezolvarea multor probleme cu care se confruntă copiii.

5. Mătușile îi învață pe copii despre valori

Uneori, mătușile joacă rolul de părinte. La nevoie, îi învață pe copii despre valori și despre ce este bine sau rău. Este unul dintre cele mai importante roluri pe care le joacă o mătușă.

6. Importanța mătușilor în viața copiilor. Mătușile au grijă de copii

Petrec timp cu nepoții și au grijă de ei când părințiilor sunt ocupați. Sunt mai dispuse să se distreze și să se joace cu nepoții.

7. Mătușile sunt fericite să aibă mai mulți nepoți

Atunci când se naște o nouă nepoată sau un nepot, mătușile se simt și mai speciale. Indiferent cât de mulți nepoți au deja, este întotdeauna plăcut să aibă mai mulți copii să se joace, să-i învețe și să-i iubească. Legătura dintre o mătușă și nepoții ei va rămâne întotdeauna puternică, dacă vor petrece împreună un timp prețios. Ele fac viața nepoților mai fericită, mai amuzantă și sunt întotdeauna acolo pentru ei. Iată de ce mătușile sunt importante în viața copiilor!

My title page contents