cât de bun este înotul pentru copii

Cât de bun este înotul pentru copii? Ca orice sport, el aduce o mulțime de beneficii în viața și în dezvoltarea celui mic! 

Organismul sănătos și imunitatea celui mic se mențin cel mai bine prin alimentație adecvată și sport. Cei mici, practică ore de educație fizică la școală, însă uneori, câteva ore de sport suplimentare pot fi o alegere bună, atât ca modalitate de rexalare, cât și ca mod de a învăța.

Dacă cel mic nu este pasionat de sporturile de echipă, puteți încerca ceva mai simplu, potrivit chiar și pentru o singură persoană, precum înotul. Discută cu cel mic, eventual mergi de câteva ori cu el să asiste la ore de înot și să vadă dacă l-ar interesa și luați împreună o decizie. Înainte însă, ai putea să afli cât de important este înotul pentru copii!

Cât de bun este înotul pentru copii?

Înotul influențează dezvoltarea celui mic în bine. Potrivit specialiștilor de la Goldfishswimschool.com, iată care sunt beneficiile înotului la copii și cât de importante sunt acestea:

Impactul înotului asupra organismului:

Cum spuneam și la început, înotul este un sport foarte sănătos pentru cei mici. Prin înot, toate grupele principale de mușchi sunt solicitate și lucrate. Mai mult decât atât, dacă îți dorești ca cel mic să practice un sport care să îi îmbunătățească postura, acela este înotul. Mișcările îl vor ajuta pe copilul tău să își îmbunătățească echilibrul, poziția și mai ales să crească flexibilitatea.

Cât de bun este înotul pentru copii  și pentru sănătatea lor? Acest sport aduce o mulțime de beneficii și pentru sănătatea inimii și a plămânilor, iar pe lângă aceasta, mișcarea scade riscul de obsezitate și diabet la copii.

Pe lângă aceasta, înotul are numeroase beneficii, iar unul dintre ele este faptul că îmbunătățește coordonarea! Prin practicarea înotului, cei mici reușesc să își coordoneze mișcările mâinilor, ale picioarelor, dar și să își controleze respirația în același timp.

Înotul este un sport important pentru siguranța celui mic

Odată ce au învățat să înoate, cei mici vor putea să se salveze din situații neplăcute pe viitor. Când ia lecții de înot, cel mic învață și cum se fie pregătit pentru situațiile neplăcute care s-ar putea ivi în apă. Astfel, în cazul în care se află într-un moment neplăcut în apă, el va fi pregătit.

Înotul și efectele asupra personalității copilului

Cât de bun este înotul pentru copii și pentru dezvoltrea acestora? Ei bine, înotul este unul dintre sporturile care îi ajută pe cei mici să învețe ce este motivația și cât de frumos este sentimentul pe care îl ai când vezi că reușești să înveți o mulțime de lucruri noi, prin exersare. Mai mult decât atât, înotul îi va ajuta să capete și încredere în propriile forțe, pe măsură ce vor descoperi cât de rezistenți și se puternici sunt.

 

 

 

 

 

 

My title page contents