Organism sănătos cu o masă sănătoasă: 10 alimente care cresc imunitatea la copii

alimente care cresc imunitatea la copii

Dacă îți dorești o familie sănătoasă, ar fi bine să știi și ce alimente care cresc imunitatea la copii trebuie să ai mereu în frigider!

 

Nimic nu îngrijorează un părinte mai mult decât să îl vadă pe cel mic, cum pică repede drept pradă în fața răcelii sau a diferitelor infecții. În sezonul de toamnă și în cel de primăvară, răceala este prezentă în toate sălile de clasă și camerele de grădiniță, iar dacă se îmbolnăvește un copil, virusul se va transmite ușor de la unul la altul.

Pentru un organism mai sănătos, ar fi bine să știi ce alimente care cresc imunitatea la copii poți folosi în micul dejun, prânz și cină, dar și în gustări. Alimentația joacă un rol extrem de important pentru sănătatea copilului tău.

Iată ce alimtene care cresc imunitatea la copii ar trebui să incluzi în programul zilnic al celor mici:

Potrivit Flintobox.com, alimentele ideale pentru copii sănătosși sunt următoarele:

Legumele, mai ales cele gătite într-o manieră foarte gustoasă!

Cei mici evită în general să mănânce legume! Tocmai de aceea, cel mai bine este să pregătiți mese bogate în legume versi. Broccoli, salata verde, spanacul și urzicile sunt doar câteva dintre alimentele verzi pe care copilul tău ar trebui să învețe să le mănânce.

Încearcă să le gătești într-o manieră bună și sănătoasă, cu ajutorul rețetelor pentru copii mofturoși.  Legumele verzi conțin antioxidanți importanți, care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar!

Ouă, lapte și carne slabă – proteinele ideale pentru copii!

Pentru cei mici, este foarte important să își mențină un nivel ridicat de proteine în organism! Astfel, sistemul imunitar al copiilor va fi puternic și gata să învingă răceala. Spre exemplu, ouăle fierte, prjite sub formă de „ouă ochiuri” sau omletă, sunt o ibee bună de mic dejun. Mai mult decât atât, ele sunt o sursă naturală foarte bună pentru vitamine, minerale și antioxidanți.

Carnea slabă are un conținut bogat de zinc și minerale, care ajută la creșterea globulele albe din sânge, iar astfel organismul invinge infecțiile.

Ce alimente cresc imunitatea la copii și le pot consuma sub formă de gustare? Iaurtul!

Iaurtul crește tranzitul intestinal și previne infecțiile din această zonă la copii. În cazul în care cel mic urăște iaurtul simplu, combină-l cu fructe de sezon. Astfel poți obține un mic dejun delicior și o gustare sățioasă!

Usturoiul este bun și pentru cei mici!

Usturoiul are proprietăți antivirale și antibacteriene. Mai mult decât atât, el stimulează producția de globule albe din sânge și are și efect antioxidant. Usturoiul este o legumă ce previne simptomele gripei și ale răcelii.

În alimentația celui mic îl poți include sub formă de condiment și pentru un gust mai bun al amândurora, îș poți combina cu legumele verzi!

Orezul și ovăzul!

Ce alimente care cresc imunitatea la copii mai poți aduce în bucătărie? Orez și ovăz, pentru mese sănătoase și sățioase! În general, cerealele sunt bogate în beta – glucan, o fibră ce are proprietăți antibacteriene și antioxidante.

Ce alimente care cresc imunitatea la copii mai poși folosi drept gustare? Morcovul!

Un morcov pe zi, drept gustare, va avea mai multe beneficii în sănătatea copilului tău decât îți imaginezi. Morcovul previnte infecțiile și ajută la îmbunătățirea vederii.

Morcovul este surca excelentă de beta – caroten, iar această componentă ajută la susținerea membranei mucoase a organismului, care acoperă tracturile respiratorii și intestinale. Astfel, intrarea în sânge a bacteriilor este mai dificilă, iar cel mic va rămâne mai sănătos!

Ciupercile luptă împotriva infecțiilor!

Dacă vorbim despre nutrienți, specialiștii sunt de părrere că ciupercile și puiul sunt extrem de benefice pentru organismul celui mic.

Ciupercile sunt o sursă importantă de zic, ce crește sistemul imunitar la copii. Mai mult decât atât, ingredientele active din ciuperci ajută în lupta împotriva infecțiilor răcelii și gripei.

Alunele sunt foarte importante în alimentația copiilor!

O idee de gustare numai bună pentru copii sunt alunele! Alunele sunt bogate în proteine, minerale și vitamine, iar acestea sunt, la rândul lor, bogate în antioxidanți precum acizi grași, omega, zinc și vitamina E.

Peștele este alimentul ideal pentru organism și creier!

Peștele ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și este totodată foarte bun pentru stimularea creierului. Conține omega 3 și acizi grași, iar cu ajutorul acestora sistemul imunitar este îmbunătățit!

Peștele gras precum ton sau somon, sunt o variantă pentru cina celui mic. Una dintre cele mai bune variante cu care poți combina peste sunt legumele verzi!

Nu uita niciodată de fructe!

Ar trebui să știi că fructele nu se limitează doar la mere și banane! Atunci când mergi la cumpărături ține minte un lucru: cu cât este mai închisă culoarea, cu atât sunt mai sănătoase fructele!

Dacă vrei să îi îmbunătățești sistemul imunitar celui mic, poți apela la fructe precum afine, mure, mango, pepene, piersici și caise. Dacă celui mic nu îi place să mănânce fructe crude, le poți pune într-un smoothie proaspăt, combinat pe care să îl bea la școală!

 

 

My title page contents