Gourmet
Raiul pe pamant – Tiramisu

Daca atunci cand te trezesti dimineata, visezi sa fii la Roma, fa-ti un espresso. Daca vrei sa fii in Rai, ia o gura de tiramisu. Si, ai reusit!
Ingrediente:
- Mascarpone -500g
- Piscoturi -500g
- Oua -4 buc
- Zahar -7 linguri
- Cafea -250ml
- Amaretto -3 linguri
- Esenta de rom
- Cacao
Mod de preparare:
[badge style=”blue”]1. [/badge]Separa ouale, bate galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand acesta se va topi.[badge style=”red”]2.[/badge] Adauga mascarpone peste galbenusurile batute si omogenizeaza aceasta compozitie.
[badge style=”green”]3. [/badge]Bate albusrile de ou cu putina sare si la final adauga 3 linguri de zahar.
[badge style=”yellow”]4.[/badge] Incorporeaza albusurile peste compozitia de mai sus (galbenusri si mascarpone). La final adauga un strop de Amaretto si putina esenta de rom.Trebuie sa folosesti oua de cea mai buna calitate. Inainte sa te apuci de tiramisu, scoate ouale de la frigider si lasa-le la temperatura camerei.
[badge style=”purple”]5.[/badge] Cafeaua trebuie sa fie tare, fara zat, si lasata la racit. In cafea adauga 1 lingura de zahar si putin Amaretto.Dupa ce s-a racit cafeaua, incorporeaza piscoturile unul cate unul. Nu trebuie sa le lasi mai mult de 1 secunda, altfel ele se vor insiropa foarte tare.
[badge style=”grass”]6.[/badge] La baza vasului(paharului) pune piscoturile, apoi stratul de crema, urmat de piscoturi si deasupra crema, peste care pune cacao din abundenta,
[badge style=”pink”]7.[/badge] Trebuie sa ai rabdare si sa lasi prajitura la frigider 6-7 ore, pentru a se inmuia foarte bine.
foto Shutterstock.com