Cum convingi un copil să slăbească: 5 modalități care îl vor ajuta

cum convingi un copil să slăbească

Dacă vrei ca cel mic să aibă un organism sănătos, este important să știi cum convingi un copil să slăbească!

În prezent, copiii se confruntă cu două probleme: obezitatea și alimentația nesănătoasă. Cele două nu fac altceva decât să îi afecteze dezvoltarea și sănătatea.

Indiferent dacă mănâncă fast – food, gustări nesănătoase sau prea multe dulciuri, copiii tot reușesc să se bucura cumva de o bogată în calorii și carbohidrați. Uneori poate că le cumpără bunicii în semn de răsfăț, iar altă dată le iau din magazinul  din curtea școlii.

O mică gustare nesănătoasă nu îi va schimba viața celui mic, însă dacă se exagerează, organismul copilului tău va avea de suferit. Este important să nu facă excese!

Totuși, dacă acest lucru s-a întamplat, iar greutatea celui mic depășește proportâțiile normale pentru sănătatea lui, ar fi bine să știi cum convingi un copil să slăbească.

Este important să discutați, cu calm, despre problemă!

Dacă cel mic este grăsuț, cel mai probabil știe acestu lucru. Însă, tu trebuie să aduci delicat în discuție problema. Colegii de clasă poate râd de el sau de ea, iar în oglindă va observa că hainele sunt prea strâmte. În acest caz, stima de sine la copii poate fi afectată!

Parents.com, recomandă să vorbiți delicat despre această problemă. Încearcă să nu îți faci copilul să se simtă inferior sau să considere că are o problemă de neremediat. Cei mici sunt sensibili în general, iar remarcile răutacioase s-ar putea să îi inducă în eroare. Mai mult decât atât, fii foarte atentă și la tonul vocii. vorbește-i cu mult calm, astfel în cât să înțeleagă că totul este pentru sănătatea lui/ ei și că nu te-a supărat cu absolut nimic!

Acum, cum convingi un copil să slăbească?

Iată câteva sugestii care, potrivit Theatlantic.com, îl vor ajuta pe cel mic în lupta cu kilogramele:

Alegeți obiective clare! – pentru cel mic va fi mai ușor să se mobilizeze dacă știe foarte clar ce are de făcut și unde trebuie să ajungă. Nu trebuie să îi spui simplu „mănâncă mai puțin și fă mai multă mișcare!”, pentru că astfel nu îl vei motiva.

În schimb, poți identifica activități precise, precum mersul pe jos timp de 30 de minute pe zi, mâncatul a cel puțin 3 fructe și legume întregi pe zi. Astfel alegi obiective concrete pentru copilul tău, pe care le puteți măsura și în urma cărora va veți vedea și rezultatele!

Încurajează-i să țină o evidentă! – Învată-ți copiii să își monitorizeze activitatea. Mai mult decât atât, ajută-i chiar tu să țină un jurnal cu activități specifice: când a mers cu bicicleta și cât, când a alergat în parc, când a mers cu rolele și tot așa. Chiar dacă aceasta este o muncă grea la început, pe parcurs copilul se va obișnui cu programul. Astfel el își va forma niște obiceiuri, va știi exact ce și când să facă și, mai mult decât atât, se va dezvolta din punct de vedere emoțional, reușind să deviă mai practic și mai organizat.

Laudă-i progresul în loc să te enervezi pentru zilele proaste! – În primul rând, cum convingi un copil să slăbească? Fără să-l pedepsești! Nu te folosi de alimente, timpul petrecut la calculator sau orele petrecute afară pentru a-l face pe copil să se simtă incomod pentru a-l pedepsi!

Cei mai mulți copii sunt inactivi, mai ales acasă. Însă, dacă îl pedepsești nu vei obține un efect pozitiv. Ce poți face? Încearcă să faci tu sport alături de copilul tău, laudă-i reușitele și încurajează-l mereu să facă tot mai multe!

Planifică strategic mesele! – Limitează cât mai mult tentațiile din casă. Spre exemplu, înlocuiește dulciurile și gustările nesănătoase cu fructe și legume tăiate și așezat în forme atractive pentru copii.

Mai mult decât atât, învață-l pe copil să mănânce la ore fixe. Chiar dacă nu va reuși zilnic să ia gustarea la ora 10, pentru ca fie nu va avea pauză sau nu va avea timp, stabilește o oră fixă pentru mesele principale!

Modelul tău este extrem de important! – Un aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere dacă vrei să știi cum convingi un copil să slăbească este modelul personal. Majoritatea copiilor sunt direct influențați de modelul părinților, iar dacă tu îi oferi legume la grătar în timp ce mănânci cartofi prăjiți, ei nu vor înțelege exact ce este sănătos și ce nu!

Tocmai de aceea, modelul tău este extrem de important! Lasă-l să vadă cum este mai bine, cum faci mișcare pentru un organism sănătos și cum ai o alimentație potrivită!

 

 

 

 

My title page contents