Rețete pentru copii mofturoși

Atât oul, cât și piureul de legume și fructe fac parte din meniul unui bebeluș. Fiecare ingredient/aliment trebuie introdus treptat și repetat o perioadă, pentru fixarea gustului. Apoi poți introduce și alte alimente, ba chiar le poți combina în preparate lejere și hrănitoare. Nu te descuraja dacă bebelușul tău nu le acceptă din prima. Nici tu, ca adult, nu accepți mereu o noutate cu ușurință. Depinde de stare, de poftă și de nevoile organismului. Fii perseverentă!

 

Rețete pentru copii mofturoși

Ou în cămașă, pe felie de pâine

 

Vârsta: de la 12 luni

Dificultate: scăzută

 

Ai nevoie de:

 

1 ou

1 felie de pâine (sau o jumătate de chiflă)

1 lingură de oțet

1 fir de pătrunjel

1  lingură de ulei de măsline extra virgin

1 cană de apă

 

Pregătești așa:

Prăjești  ușor felia de pâine pe grătar sau în cuptor și pune-o pe o farfurie. Într-o crăticioară mai adâncă pui la fiert 1 cană de apă și 1 lingură de oțet, reduci focul după ce dă în clocot, astfel încât apa să fie doar în starea de fierbere. Spargi oul și îl lași  timp de 3-4 minute. Scoți apoi oul cu o paletă cu găuri și  străpungi cu o furculiță partea albă formată peste gălbenuș (pojghița). Lași să se scurgă bine și pui oul peste felia de pâine. Adaugi pătrunjelul bine spălat peste ou, stropești cu puțin ulei de măsline și îi oferi copilului acest sandviș hrănitor.

 

 

Rețete pentru copii mofturoși

Piure dulce și bogat

 

Rețete pentru copii mofturoși

Rețete pentru copii mofturoși: Piure dulce și bogat Foto: Pixabay

 

Vârsta: de la 6 luni

Dificultate: scăzută

 

 

 Ai nevoie de:

1 cartof mic

jumătate de morcov

1 bucată de măr

30 g de ricotta de lapte de vacă

1 linguriță de ulei de măsline extra virgin

400 ml apă

 

Pregătești așa:

 

Cureți cartoful și morcovul și îi tai în bucăți mici. Faci același lucru cu mărul. Pui legumele și fructele împreună cu aproximativ 400 ml de apă și așezi vasul pe foc, timp de aproximativ 20 de minute, până când se înmoaie. Treci apoi legumele printr-o sită sau un pasator special de legume, iar compoziția obținută o pui într-un vas. Diluezi cu puțină supă, dacă este prea gros piureul. Amesteci totul cu ricotta sau faci o minge mică de ricotta, pe care o pui pe farfurie, în mijlocul piureului. Stropește cu puțin  ulei de măsline extra virgin și îi oferi copilului acest preparat delicios.

My title page contents