Când începi să îi dai apă bebelușului? Care este părerea specialiștilor?

când începi să îi dai apă bebelușului

Alimentația sănătoasă este extrem de importantă pentru copii, mai ales în primii ani de viață! Tocmai de aceea ar fi bine să știi când începi să îi dai apă bebelușului!

Până la vârsta de cinci luni, alimentația bebelușului nu este foarte bogată. În principiu, aceasta se bazează pe lapte și uneori poate și ceai. Însă, pe măsură ce copilul crește, apare o mică problemă, în privința căreia există păreri contradictorii: când începi să îi dai apă bebelușului?

Pediatrul Stephan R. Daniel, a povestit câteva lucruri pentru Babycenter.com:

Deci, când începi să îi dai apă bebelușului?

În general, cel mic nu ar trebui să bea apă până la vârsta de 6 luni. Până atunci, el se va hidrata cu laptele tău sau cu laptele praf, ori cu apă caldă.

Odată ce copilul tău va împlini vârsta de 6 luni, este în regulă să îi dai câte puțină apă atunci când este însetat. Totuși, trebuie să fii foarte atentă, pentru că nu e bine să îi umpli stomacul cu apă. Astfel el își poate pierde pofta de mâncare!

După un an, când deja mănâncă alimente solide și poate bea un biberon întreg de lapte, îi poți da oricâtă apă își dorește.

De ce nu este bine să îi dai celui mic apă, până la vârsta de 6 luni?

Dacă îi dai unui copil mai mic de 6 luni apă, riști ca organismul lui să nu își mai ia cantitatea necesară de nutrienți din laptele de la sân sau laptele praf. Mai mult decât atât, prea multă apă îi poate cauza bebelușului o senzație de sațietate.

În cazuri rare, potrivit Babycenter.com, copilul se poate intoxica dacă bea prea multă apă până la vârsta de 6 luni. Intoxicația cu apă se produce atunci când prea multă apă dluează concentrația de sodiu din organism, supără echilibrul electrolitic și provoacă umflarea țesuturilor.

Când începi să îi dai apă bebelușului? Este bine să diluezi formula laptelui praf cu apă?

Nu este indicat să diluezi formula laptelui praf cu apă. Cel mai bine urmărești cu atenție indicațiile de pe cutie sau pachet și procedezi întocmai cum îți recomandă producătorul.

Dacă diluezi formula latelui praf cu prea multă apă, pe lângă intoxicații, cel mic riscă să nu își mai ia cantitatea necesară de nutrienți de care organismul său are nevoie!

Când începi să îi dai apă bebelușului, dacă se deshidratează?

În unele cazuri, dacă bebelușul are gastroenterocolită spre exemplu, medicii recomandă să îi dai copilului o băutură bazată pe minerale, bogată în electroliți, care să reechilibreze nivelul de minerale din organism.

 

 

 

 

My title page contents