Când scoți bebelușul afară? Când ieșiți la primele plimbări?

Când scoți bebelușul afară? Când să ieși afară cu cel mic pentru prima dată după naștere? Cum să te organizezi și să-l protejezi? Sunt atâtea întrebări pe care și le pun proaspetele mămici, încât acestea devin stresate pentru prima plimbare.

Când să ieși cu bebelușul la prima plimbare?

Specialiștii în pediatrie sunt de părere că: „Dacă bebelușul a reușit să părăsească spitalul pentru a ajunge acasă, poate merge cu ușurință la o plimbare zilnică”.

Bine punctat! Cu toate acestea, trebuie să se țină cont și de starea mamei care, după o naștere solicitantă și un timp petrecut în spital, poate nu are starea necesară de a ieși deja la o plimbare cu bebelușul. În plus, pentru multe mămici, recuperarea nu este tocmai ușoară, indiferent de tipul de naștere: naturală sau prin operație cezariană.

Așadar, este un ansamblu de situații care implică noua viață a întregii familii și trebuie găsit un echilibru în toate. În concluzie, nu există contraindicații pentru a scoate bebelușul la o plimbare imediat după naștere.

Beneficiile mersului cu copilul

Uneori, din cauza unei griji exagerate, mamele au tendința de a dori să-și protejeze excesiv copilul, evitând să-l scoată din casă. Procedând astfel, copilul nu se poate bucura de numeroase beneficii. Iată-le pe cele principale:

  • Plimbările în aer liber dau startul imunizării copilului, în timp ce micuțul petrece momente prețioase în aer liber;
  • Soarele favorizează sinteza vitaminei D, atât de prețioasă pentru creșterea și calcificarea oaselor!
  • Noul mediu, timpul petrecut cu mama și întâlnirile cu alți oameni, sunetele de afară… sunt o sursă inepuizabilă și prețioasă de stimuli.

Nu doar copilul se bucură de beneficiile plimbărilor în aer liber, ci și părinții:

  • Mama are ocazia să petreacă timp cu copilul ei și în afara casei;
  • Plimbările în locuri frecventate de alți părinți, pot deveni un moment de eliberare și discuție;
  • Dacă mama are ca scop de a pierde câteva kg acumulate în perioada sarcinii, poate profita de ocazie pentru a face plimbari frumoase și a-și îmbunătăți starea de bine;
  • Până și tatăl poate profita de plimbarea cu nou-născutul pentru a-și aprofunda relația cu copilul său. În plus, are ocazia să-i acorde mamei un moment de odihnă.

Când scoți bebelușul afară? Unde să faci primele plimbări cu copilul?

Așa cum am menționat deja, iesirea la plimbare cu bebelusul este sănătoasă. Cu toate acestea, este bine să manifești unele precauții, începând chiar cu alegerea locului unde veți face plimbarea. Este de preferat să alegi locuri linistite, cu trafic redus. Începe cu plimbări scurte și vezi cum se simte bebelușul! Apoi, treptat, pe măsură ce te adaptezi la ritmurile copilului tău, prelungește ieșirile afară.

Parcul din apropierea casei (dacă există) ar putea fi destinația ideală pentru plimbările zilnice. Mai ales dacă este plin cu verdeață, și este dotat cu băncuțe unde să poți face mici pauze să alăptezi bebelușul. Atunci când trebuie să traversezi, nu te opri în apropierea semaforului, pentru că vei risca să expui copilul la gazele de eșapament ale mașinii.

În cazul în care plouă, este posibil să vrei să ieși la o plimbare scurtă la cumpărături într-un centru comercial. În acest caz, este mai bine să eviți zilele și orele cele mai aglomerate, pentru a limita contactul cu virusurile gripale.

Cum organizezi ieșirea cu bebelușul?

Întotdeauna este important să pleci pregătită de acasă, pentru a putea face față cu seninătate fiecărui mic eveniment neașteptat. Ia cu tine o geantă de înfășat, scutece și haine de rezervă, o pătură, o suzetă și un biberon.

Dacă plimbarea voastră include și un drum cu mașina, este foarte important să folosești întotdeauna un scaun auto pentru copii omologat, amplasat pe bancheta din spate, pentru a evita pericolul airbag-ului.

Cum să îmbraci bebelușul atunci când ieși la plimbare?

Este important sa îmbraci copilul corespunzător, ceea ce înseamnă nici prea gros, dar nici prea subțire. De asemenea, este important să eviți schimbările bruște de temperatură, în special atunci când treci din medii externe în medii încălzite. Dacă folosești un cărucior pentru plimbări, inserția pentru cărucior din lână de miel poate fi foarte utilă. Aceasta reglează compensarea termică, ținând cald iarna și răcoare vara.

Când scoți bebelușul afară? Ieși cu bebelușul tău la plimbare în orice anotimp: chiar și iarna!

În interiorul căruciorului, copilul este bine protejat, dar întotdeauna trebuie să ții cont de diferența de temperatură dintre mediul extern și cel intern. Dacă intri și ieși din magazine sau alte spații, pune-i o pătură pe picioare și îndepărteaz-o când este prea cald. Mediul umed cauzat de transpirație poate favoriza proliferarea germenilor și bacteriilor. Pentru a verifica temperatura bebelușului, poți pur și simplu să verifici cu degetele la ceafă, pentru a vedea dacă transpiră.

Protejează-ți întotdeauna copilul de lumina directă a soarelui. Evită orele cele mai fierbinți și preferă-le pe cele cu cea mai blândă climă. Nu uita să protejezi întotdeauna copilul cu protecție solară.

Cum să protejezi copiii de germeni și bacterii?

Teama de a expune copilul la germeni și bacterii este printre cele mai întâlnite la mame. Copilul trebuie scos din casă respectând unele măsuri de precauție, suficiente pentru a proteja nou-născutul.

După cum am menționat anterior, bebelușul trebuie protejat întotdeauna de senzația de prea frig și de prea cald, pentru a evita proliferarea germenilor și bacteriilor. Ia cu tine un biberon cu ceai sau lapte de rezervă. De asemenea, și o suzetă. Bebelușii și copiii foarte mici obișnuiesc să arunce obiectele din mână.

Când te întorci acasă, este important să schimbi pătura cu care ai protejat copilul în timpul plimbării. De asemenea, va fi nevoie să cureți și să igienizezi frecvent căruciorul și accesoriile folosite în afara locuinței.

Mai târziu, după ce va mai crește și va începe să pună mâna peste tot, ai grijă să cureți cu grijă mâinile bebelușului înainte de a le duce la gură.

My title page contents