10 sfaturi pentru a rămâne însărcinată rapid

Descoperă 10 sfaturi pentru a rămâne însărcinată rapid! Obținerea unei sarcini poate fi, de multe ori, un vis îndepărtat. Poate o schimbare a dietei sau a stilului de viață să crească șansele de a rămâne gravidă? Desigur, primul lucru pe care trebuie să-l faci este un test de ovulație.

Pentru unele femei poate fi foarte ușor să obțină o sarcină, în timp ce, pentru altele, din cauza mai multor factori, aceasta poate deveni o problemă. Statisticile arată că 84% dintre femei au nevoie de aproximativ un an, iar 92% reușesc să rămână însărcinate după ce au încercat timp de doi ani. Femeile mai tinere sunt de obicei mai fertile și necesită mai puțin timp pentru a rămâne însărcinate: dacă ai între 20 și 30 de ani, perioada de încercare nu ar trebui să dureze mai mult de 4-5 luni; dacă ai între 30 și 35 de ani, ar trebui să dureze 7-10 luni; Dacă ai peste 35 de ani, poate fi necesar să încerci mai mult de un an; cu toate acestea, statisticile sunt destul de liniștitoare chiar și pentru femeile peste 35 de ani, deoarece 65-70% reușesc să rămână gravide în mai puțin de un an.

Iată 10 sfaturi pentru a rămâne însărcinată rapid:

1. Urmează o dietă sănătoasă și echilibrată

Dacă vrei să îți crești șansele de a rămâne însărcinată rapid, este esențial să adopți un stil de viață sănătos: trebuie să fii într-o formă maximă! Un astfel de rezultat poate fi obținut doar printr-o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Asigură-te că mănânci fructe și legume proaspete de (multe) culori diferite (acesta este un mic truc pentru a te asigura că incluzi toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie în dietă). Prin urmare, poți mânca după bunul plac: afine, zmeură, ardei roșii, roșii, legume cu frunze verzi și așa mai departe.

De asemenea, încearcă să mănânci alimente bogate în zinc, cum ar fi stridiile și acidul folic, broccoli sau spanacul. Consumă două sau trei porții de produse lactate pe zi; ai grijă să le echilibrezi cu carne slabă și pește, pentru a beneficia de toate grupele alimentare diferite.

2. Ia suplimente și vitamine

Pentru a se pregăti pentru concepție, corpul tău are nevoie de anumiți nutrienți. Iată o listă cu toate vitaminele pe care ar trebui să le iei în mod regulat (de continuat chiar și în timpul sarcinii):

  • Vitamina E
  • Zinc
  • Cupru
  • Vitamina B5 (acid pantotenic)
  • Potasiu
  • Vitamina A
  • Acid ascorbic
  • Vitamina D
  • Vitamina B6 (piridoxină)
  • Riboflavina
  • Niacina

3. Renunță la alcool și fumat – unul dintre cele 10 sfaturi pentru a rămâne însărcinată, de care este obligatoriu să ții cont!

Alcoolul si fumatul sunt obiceiurile la care va trebui să renunți pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată. Cu toate acestea, consumul unui pahar de vin din când în când este bun. Studiile arată că a consuma maximum două pahare de vin pe săptămână este un obicei care nu compromite fertilitatea unei femei. Totuși, dacă vrei să te asigur că faci tot ce poți pentru a rămâne gravidă, ar fi mai bine să renunți complet la alcool. Același lucru este valabil și pentru partenerul tău, deoarece alcoolul poate dăuna, de asemenea, calității spermei. Fumatul ar trebui să fie complet interzis atât pentru tine, cât și pentru viitorul tată; tutunul este direct legat de fertilitatea scăzută atât la femei, cât și la bărbați. Și astfel, o ocazie bună de a te lăsa de fumat!

4. Fără cafea

Studiile științifice au arătat că femeile cu probleme de infertilitate care beau mai mult de patru cafele pe zi își reduc șansele de a concepe un copil cu aproximativ 26%. Dacă nu este cazul tău, nu ai niciun motiv să te simți vinovată pentru că ai băut o ceașcă de cafea la micul dejun. În orice caz, este întotdeauna mai bine să nu exagerezi cu cofeina.

5. Atinge greutatea ideală

Dacă încerci să ai un copil, ar trebui să te străduiești să atingi greutatea ideală; un indice ideal de masă corporală (IMC) variază de la 20 la 25. În plus, excesul de greutate în timpul sarcinii poate provoca complicații; mama însărcinată poate suferi de afecțiuni precum hipertensiunea arterială și diabetul. Însă, ai grijă! Înfometarea nu este soluția problemelor tale, dimpotrivă! Deficiențele de proteine și vitamine ar putea întârzia concepția. Înainte de a începe orice dietă, consultă întotdeauna medicul!

6. Încurajează-ți partenerul să se mențină în formă

Sănătatea partenerului tău este la fel de importantă ca a ta; o bună calitate a spermei oferă șanse mari de a rămâne însărcinată. Partenerul tău, la fel ca tine, ar trebui, prin urmare, să încerce să urmeze o dietă echilibrată, să practice exerciții fizice și să ajungă la greutatea sa ideală. Poate, de asemenea, să crească aportul de alimente bogate în vitaminele C și E. Stresul poate afecta producția de spermă. Dacă partenerul tău este anxios sau sub stres, el ar trebui să programeze o vizită la medic pentru a-i recomanda tratamentul potrivit.

7. Împreună cu partenerul tău, faceți sex în mod regulat

Se recomandă să faceți sex de două sau de trei ori pe săptămână, în fiecare săptămână. Există, de asemenea, multe tipuri diferite de calendare de ovulație pentru a vă ajuta să calculați zilele în care ar trebui să ovulați; multe cupluri le consideră însă, stresante, deoarece se simt obligate să facă sex în momente prestabilite. De asemenea, nu uita că, după ce ai făcut sex, a rămâne culcată pe pat, eventual într-o poziție fetală, poate promova fertilizarea.

8. Ciclul de control și ovulația

Medicii spun că este mai probabil ca o femeie să rămână însărcinată dacă face sex la o zi sau două după ovulație; ceea ce se întâmplă la aproximativ două săptămâni după prima zi a perioadei. În timp ce sperma poate rămâne activă între 5 până la 7 zile, ovulele au o durată de viață mult mai scurtă; din momentul în care sunt eliberate sunt fertile timp de 12-24 de ore. Ideal ar fi, prin urmare, de a încerca de mai multe ori să concepeți în acest moment al lunii.

9. Consultă medicul

Dacă încerci de o lungă perioadă de timp să ai un copil, poate ar trebui ca tu și partenerul tău să faceți un examen medical pentru a vă asigura că nu aveți probleme de infertilitate. Medicul îți va oferi răspunsuri la toate întrebările tale și unele sfaturi utile pentru a rămâne mai repede însărcinată.

10. Fără stres

Încercarea de a obține o sarcină, fără rezultate însă, poate deveni stresantă. Dacă tu și partenerul tău începeți să vă simțiți presați, lucrurile se pot înrăutăți. Să te simți senin și împăcat cu tine însuți este la fel de important ca și să mănânci sănătos și să nu fumezi.

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford a confirmat că femeile care sunt victime ale stresului sunt cu 12% mai puțin fertile în timpul ovulației. Studiu a mai arătat, de asemenea, că anumite tehnici de relaxare, cum ar fi yoga și meditația, pot ajuta cu adevărat. Deci, participând la unele cursuri de yoga sau practicând câteva minute de meditație în fiecare zi, v-ar putea ajuta în acest sens.

Alte moduri de combatere a stresului: o baie fierbinte sau momente de distracție cu prietenii.

 

My title page contents