Beneficiile activităților fizice în aer liber

Descoperă beneficiile activităților fizice în aer liber asupra dispoziției, corpului și minții. Ciclism, alergare, dans, tenis, yoga, mers pe jos sau o simplă plimbare… A face sport este bine pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult în aer liber. De ce ar trebui să petrecem mai mult timp în aer liber, în toate anotimpurile și la orice vârstă?

Doar contactul cu natura și expunerea la lumina soarelui ne face să ne simțim mai bine.

Iată câteva motive pentru care activitățile în aer liber sunt bune pentru corpul tău:

În primul rând, lumina soarelui crește producția de vitamina D. Aceasta este esențială pentru sănătatea oaselor, pentru producerea celulelor sanguine, pentru buna funcționare a sistemului imunitar și pentru absorbția mineralelor precum calciu și fosfor. De asemenea, pentru frumusețea pielii și pentru buna dispoziție.

În plus, lumina naturală ajută la reglarea ciclului de somn. Mai ales pe măsură ce îmbătrânim, petrecerea timpului în aer liber reduce riscul de insomnie.

Orice tip de activitate în aer liber, inclusiv grădinăritul sau o simplă plimbare cu câinele, ne ajută să luptăm împotriva stresului, întărind tonusul muscular, crescând rezistența la oboseală și reducând percepția frigului.

Petrecerea timpului în aer liber în fiecare anotimp ne întărește sistemul imunitar. Astfel, ne ajută să luptăm împotriva oboselii și a bolilor. Desigur, este important să-ți protejezi pielea de soare în timpul verii, pentru a menține extremitățile calde în timpul iernii.

În plus, petrecerea timpului în aer liber crește sentimentul de satisfacție și satisfacție, creativitate și bună dispoziție. Prin combaterea stresului și îmbunătățirea somnului, continuă să contribuie la bunăstarea noastră. Și toate aceste beneficii ale activităților în aer liber sunt și mai bune dacă ne dedicăm exercițiilor fizice, de la moderate la intense.

Beneficiile activităților fizice în aer liber

Mai multe studii arată beneficiile antrenamentelor în aer liber asupra stării de spirit și a stimei de sine. Chiar și câteva minute în fiecare zi pot fi suficiente pentru a face bine corpului și minții. Mai ales dacă se întâmplă în mijlocul verii sau lângă apă.

1. Practicarea sporturilor în aer liber te motivează să dai tot ce poți

Când facem exerciții în aer liber, avem impresia că facem mai puțin efort decât în interior. Aceasta, deoarece tensiunea arterială și ritmul cardiac tind să scadă. Acest lucru ne împinge să ne îmbunătățim performanța.

2. Dacă faci mișcare în parc, atunci dormi mai bine

Lumina soarelui și aerul proaspăt ajută la reglarea ciclului de somn. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție: seara, după o zi petrecută în natură sau după un antrenament mediu spre intens în aer liber, adormi mult mai ușor și calitatea somnului este îmbunătățită.

3. Îmbunătățește conștientizarea și acordarea la corpul tău

Atunci când practicăm un exercițiu fizic în natură, acest lucru ne stimulează toate simțurile, forțându-ne să fim mai conștienți și să ne acordăm mai mult la corpul nostru. Pentru a fi un atlet bun, este foarte important nu numai să fim conștienți de performanța fizicului nostru, a pulsului, a stării mușchilor și a respirației noastre, ci și să acordăm atenție la ceea ce este în jurul nostru.

4. Antrenamentul în aer liber te face mai creativ

A face lucruri diferite, a ieși din tipar și a schimba rutina este un stimulent excelent pentru creierul nostru. În plus față de jogging, ciclism, tenis și sporturi de echipă, putem face, de asemenea, exerciții cu greutăți corporale multiple care implică mediul. Astăzi, antrenamentul cu greutatea corporală este din nou printre cele mai populare. Acesta este foarte eficient și îmbunătățește coordonarea, echilibrul și mobilitatea. În plus, prin exerciții în aer liber putem folosi scările, traseele sportive și echipamentele de exerciții în aer liber într-un mod gratuit, creativ și distractiv.

5. Cu cât te distrezi mai mult, cu atât te antrenezi mai mult, cu atât ești mai în formă

Activitatea în aer liber tinde să fie mai distractivă și mai jucăușă. Se întâmplă uneori, mai ales după o lungă perioadă de timp, antrenamentul să fie perceput ca o datorie. În schimb, experimentarea fitness-ului ca un joc plăcut poate face exercițiile fizice mai puțin împovărătoare și ne poate ajuta să creăm un obicei pozitiv care va fi mai ușor de menținut.

6. Antrenează-te în armonie și respect pentru natură

Antrenamentul în parcul din apropierea casei sau în pădurile de lângă oraș, te poate ajuta, de asemenea, să reduci impactul asupra mediului. Dacă ai ocazia, poți profita chiar și de naveta la serviciu pentru o plimbare, o alergare sau o plimbare cu bicicleta, lăsând mașina în garaj.

My title page contents