Slăbește prin dans. Cele mai bune stiluri de dans pentru a pierde în greutate în ritmul muzicii

Slăbește prin dans. Află care sunt cele mai bune stiluri de dans pentru a pierde în greutate în ritmul muzicii! Ideea de activitate fizică care vizează pierderea în greutate este adesea asociată cu antrenamentul repetitiv și intens. Dar există și alte situații: unele discipline, de obicei considerate mai plăcute decât funcționale, permit de fapt consumul unei cantități mari de calorii. Dansul este un exemplu în acest sens.

Exercițiile ideale pentru a promova pierderea în greutate sunt cele care ne permit arderea unei cantități însemnate de calorii dintr-o dată, rapid și ușor. Alergarea și înotul sunt două exemple în acest sens, dar este necesar să fie combinate cu activități care promovează creșterea masei musculare; ceea ce se întâmplă cu antrenamentele de gimnastică sau crossfit.

Cu toate acestea, există un anume tip de exercițiu pe care mulți oameni nu îl leagă de arderea caloriilor. Dansul este un mod perfect și, de asemenea, foarte distractiv de a arde o mulțime de calorii, de a îmbunătăți echilibrul și coordonarea. Dansul este o modalitate de a lăsa problemele în urmă. Ar fi suficient să pui niște muzică și să te miști, poate chiar să cânți, pentru a te simți mai bine.

Slăbește prin dans: Află ce stiluri de dans sunt cele mai eficiente în acest scop!

Hai să aflăm împreună ce stiluri de dans te ajută să slăbești. Ei bine, există diferite moduri de dans care, pe lângă faptul că sunt distractive, sunt capabile să modeleze corpul, să tonifice mușchii, să îmbunătățească sănătatea articulațiilor, să promoveze flexibilitatea și să întindă corpul.

Cu toate acestea, arderea caloriilor în dans este proporțională cu energia necesară în timpul orelor; deci cu cât dansul este mai intens, cu atât este mai mare rata de scădere în greutate. În zilele noastre există nenumărate săli de dans; tot ce trebuie să faci este să alegi un ritm care să includă mișcările în funcție de preferințele tale.

După cum am văzut, dansul ajută la arderea multor calorii, numărul cărora variază în funcție de forma fizică inițială. Dar este, de asemenea, o activitate ideală pentru a elibera mintea de tensiune, lăsându-te purtat de muzică. Prin urmare, dansul este un antrenament dinamic util pentru bunăstarea psihicului și a corpului. Iată ce dansuri te pot ajuta în acest sens:

Zumba

Este un program de fitness de mare intensitate care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani; este conceput special pentru a arde calorii și a tonifia corpul. Se desfășoară în ritmul muzicii din Caraibe combinat cu mișcări aerobice. Și e foarte eficient acest program! O oră de Zumba arde aproximativ 800 Kcal. Există, de asemenea, o versiune pentru apă, care este perfectă pentru contracararea retenției de apă și a celulitei.

Belly dance

Acesta este un dans feminin și senzual care include mișcările sinuoase ale pelvisului și burții. Muzica folosită este cea orientală, care marchează ritmul pașilor și al respirației. Beneficiile sunt multe, zona abdominală este deosebit de întărită. Acest tip de dans arde aproximativ 300 Kcal / oră.

Hip Hop

Ritmul rapid îl face un dans ideal pentru întărirea mușchilor și tonifiere. Fiind foarte dinamic, permite un consum de aproximativ 600 Kcal / oră și, totodată, eliberarea în mod eficient a tensiunilor din corp.

Capoeira

Acesta este un dans afro-brazilian derivat dintr-o artă marțială antică. Este un sport complet, ideal pentru bărbați și femei de toate vârstele. Capoeira crește forța, coordonarea, flexibilitatea și rezistența. Practica necesită multă energie și pune în principal presiune asupra abdomenului, feselor și picioarelor. O oră de capoeira consumă aproximativ 500 Kcal.

Dansuri latino-americane

Samba, Cha cha, Rumba, Paso Doble… sunt dansuri de cuplu care garantează o intensitate cardiovasculară ridicată, consumul de aproximativ 400 Kcal/oră și tonifierea picioarelor, feselor și a abdomenului.

Tango

Senzual și elegant, tangoul argentinian este perfect pentru întărirea corpului și subțierea formelor. În plus, crește echilibrul și contribuie la pierderea în greutate prin arderea a aproximativ 400Kcal / oră.

Tip-Tap

Pe de altă parte, pentru cei care doresc să se dedice unui dans cu o notă vintage, dar potrivit pentru dezvoltarea mușchilor picioarelor, pot încerca Tip-Tap. Este ideal pentru dezvoltarea coordonării, a simțului ritmului și care, totodată, întărește coapsele, genunchii și gleznele.

Acest dans implică mișcarea rapidă și alternantă „călcâi-deget”, contribuind astfel la dezvoltarea coordonării, echilibrului și ajutând la subțierea și tonifierea picioarelor. Se consumă aproximativ 400 kcal/oră.

Slăbește prin dans și o nutriție adecvată

Asta e tot? Și înainte de antrenament… mai e nevoie să faci ceva?

Da, orice activitate fizică are nevoie de ajutor. Astfel, este esențial să combini activitatea fizică cu o nutriție adecvată și cu un stil de viață sănătos.

My title page contents