Cum să slăbești fără dietă? Iată 7 strategii

Cum să slăbești fără dietă? Oare e posibil? Cel mai bun mod de a obține o greutate sănătoasă și stabilă este să-ți îmbunătățești dieta, fără a adopta diete restrictive. În acest fel, nu doar că vei evita supraponderabiltatea, ci îți vei îmbunătăți și calitatea vieții.

Urăști să fii la dietă? De fapt, trebuie să știi că dietele restrictive nu sunt întotdeauna o strategie eficientă pentru a combate excesul de kilograme și a menține greutatea atinsă pe termen lung. De cele mai multe ori, pentru experți, acestea reprezintă doar o soluție temporară. Așadar: este posibil să slăbești fără dietă?

Sunt dietele restrictive utile pentru scăderea în greutate?

Din dorința de a slăbi (uneori foarte rapid), multe persoane urmează sau au urmat la un moment dat o dietă restrictivă. Rezultatul cel mai frecvent obținut: la început pierzi în greutate, dar în scurt timp simți anxietate din cauza numeroaselor restricții alimentare.

Din acest motiv, dieta este deseori abandonată, apărând efectul yo-yo. Cu alte cuvinte, persoana recâștigă toate kilogramele pierdute și uneori chiar mai mult.

De ce se întâmplă asta?

În prima fază te simți motivat și este mai ușor să urmezi dieta aleasă. Ca urmare a deficitului de calorii, slăbești rapid. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, alimentele excluse din dietă sunt prea multe și menținerea planului alimentar menționat anterior este complexă, dacă nu epuizantă. În plus, trebuie să știi că dietele de acest tip pot provoca deficiențe nutriționale și pot dăuna sănătății. În plus, acestea provoacă și diverse repercusiuni la nivel psihologic. De exemplu, cresc nivelurile de anxietate, apare lipsa de concentrare, riscul de a suferi de depresie și, uneori, schimbări de dispoziție. Toate aceste simptome ar putea duce la o tulburare alimentară.

Astfel că, atunci când aceste simptome fizice și psihologice sunt experimentate, devine din ce în ce mai dificil să urmezi dieta, cu toată frustrarea care vine la pachet cu aceasta.

Cum să slăbești fără dietă? Iată 7 strategii bune de urmat:

În loc să urmezi o dietă restrictivă și să te expui riscurilor menționate mai sus, de ce să nu încerci alte metode de combatere a kilogramelor în plus, care nu implică o dietă extremă? Iată 7 strategii bune de urmat:

1. Bea suficientă apă

Hidratarea este esențială mai ales într-o dietă. Apa este necesară pentru a asigura funcțiile de bază ale corpului, îți menține energia și reduce riscul de a consuma alimente inutile. Consumând o cantitate suficientă de apă, te ajută să slăbești. Apa elimină toxinele, menține hidratarea și energia. De asemenea, limitează obiceiul de a mânca alimente bogate în zahăr pentru a te menține treaz. În plus, ajută la menținerea unei senzații  prelungite de sațietate, prin reducerea dorinței de a ciuguli după ore.

2. Mergi mai mult pe jos și mai puțin cu mașina

Ești obișnuită să folosești mașina pentru fiecare drum pe care îl ai de făcut? Încearcă să renunți mai des la aceasta. Este, fără îndoială, confortabil să apelezi la mașină, dar poate favoriza supraponderalitatea. Pe lângă faptul că este dăunătoare mediului, ne împiedică să efectuăm unul dintre cele mai bune exerciții: mersul pe jos.

3. Învață să recunoști alimentele nesănătoase

Nu este vorba de a urma o dietă restrictivă, ci de a recunoaște alimentele care te-ar putea îngrășa, astfel încât să le excluzi treptat din viața ta. Băuturile răcoritoare carbogazoase, alimentele prăjite și toate acele alimente care conțin grăsimi saturate sunt o alegere proastă pentru organism.

4. Fără stres

Stresul poate îngreuna pierderea în greutate. Stresul este rău pentru sănătatea ta și favorizează supraponderalitatea. Prin urmare, este indicat să identifici factorii declanșatori și să elimini tot ceea ce-ți provoacă stres în viața de zi cu zi. Cu siguranță este util să recunoaștem și să eliminăm ceea ce ne afectează negativ sănătatea. Totodată, stresul poate fi un factor declanșator pentru multe boli și este cel mai bine să fie combătut. Pentru a te relaxa, poți încerca câteva exerciții de meditație sau alte activități relaxante.

Potrivit cercetărilor, administrarea de melatonină s-a dovedit a fi o practică eficientă pentru calmarea nivelurilor de anxietate. Administrarea regulată a acestei substanțe va îmbunătăți odihna și va reduce stresul. La rândul său, va avea un impact pozitiv asupra sănătății și pierderii în greutate.

5. Dansează și distrează-te

Exercițiile fizice te ajută să slăbești. Una dintre activitățile pe care le poți include în rutina ta este dansul. Te menține activă și te va solicita fizic, astfel că vei transpira și vei pierde multe calorii în timp ce te distrezi. Unele săli de sport au cursuri de dans. Încearcă și tu!

6. Dormi bine și… iată cum să slăbești fără dietă!

Un somn odihnitor îți oferă mai multă energie pentru a înfrunta ziua într-un ritm bun.

Experții recomandă să dormim între 6 și 8 ore pentru a asigura performanțe bune în activitățile zilnice, fără a ne compromite sănătatea. Somnul suficient te ajută să te simți mai bine. Pentru început, te vei simți mai puțin stresată și vei avea mult mai multă energie.

În schimb, limitarea somnului poate provoca probleme de metabolism și, în cele din urmă, ne îngrașă, potrivit American Journal of Epidemiology,

7. Gătește-ți propriile mese

Gătirea propriilor mese face diferența. Mâncarea consumată în afara casei te împiedică adesea să cunoști toate ingredientele alimentelor consumate. Dincolo de asta, nu poți știi cu câtă grăsime este preparată și dacă produsele sunt de calitate. În consecință, gătitul și mâncatul acasă îți vor permite să consumi alimentele cele mai potrivite pentru sănătatea ta.

 

My title page contents