Cum să slăbești primăvara? Ce dietă funcționează pentru mame?

Cum să slăbești primăvara? Ce dietă funcționează pentru mame? Schimbarea sezonului este adesea însoțită de oboseală și un blocaj la nivelul funcționării întregului organism. Pentru a-ți purifica corpul, pentru a  pierde în greutate și a o lua de la capăt cu energie nouă, o nutriție corespunzătoare poate ajuta. 

Sezonul de primăvară, atât de îndrăgit pentru că aduce soare, căldură, flori și culoare, poate fi o cauză indirectă a oboselii, a dificultăților de concentrare și a stărilor de slăbiciune și amețeală; cu repercusiuni negative asupra bunăstării psihofizice. Oboseala sezonieră poate fi cauza diferiților factori de stres la care suntem supuși în această perioadă a anului și care ne pot afecta răspunsurile adaptive ale corpului. Printre aceștia: schimbarea orei, creșterea temperaturii ambientale, variația ritmurilor circadiene care pot afecta atât ritmul somnului, cât și pe cel al meselor.

Cum să scapi de retenția de apă și să slăbești rapid, fără a pierde energie?

Ficatul este cel mai mare și mai complex organ din corpul uman și îndeplinește funcții multiple: de la sinteza substanțelor precum colesterolul, trigliceridele, bila și factorii de coagulare, până la distrugerea compușilor toxici și care nu mai sunt funcționali. Funcția hepatică nu poate fi complet înlocuită. De aceea, este important ca aceasta să fie protejată și să se asigure buna ei funcționare.

În cazul mamelor, ca urmare a situațiilor deosebit de stresante, cum ar fi sarcina și alăptarea sau în cazul terapiilor farmacologice prelungite, ficatul poate fi „steatozic”. Acesta înseamnă că este caracterizat printr-o acumulare excesivă de grăsime în celulele hepatice și poate fi forțat să suprasolicite detoxifierea și purificarea.

Urmarea unei diete sănătoase și echilibrate, însoțită de o activitate fizică adecvată, este esențială pentru a nu „obosi” ficatul; și pentru a permite realizarea și menținerea unei stări optime de sănătate. Poți ajuta ficatul, consumând alimente ce conțin substanțe nutritive utile pentru a stimula purificarea acestuia, precum alimente cu gust acru. În timp ce, pentru a-l purifica, poți miza pe legumele cu frunze verzi. Elimină din dieta ta toate acele alimente care, dacă sunt luate în exces, ar putea tensiona ficatul și încetini acțiunea sa detoxifiantă.

Cum să slăbești primăvara? Ce poți mânca, dragă mamă, dacă ești la dietă?

Adoptarea unei diete normale sau sărace în calorii, de aproximativ 1.300 de calorii (în cazul în care vrei să scapi de câteva kilograme în plus), de asemenea, săracă în sare și grăsimi, protejează întregul corp și, în special, ficatul și inima. Prin urmare, este necesar să limitezi alimentele cu un conținut mai mare de sodiu (carne conservată, afumată, pește, brânzeturi, bulion și extract de carne); să reduci carnea roșie în favoarea cărnii albe și a peștelui; să consumi zilnic cinci porții de fructe și legume și să înlocuiești proteinele animale cu proteine vegetale din leguminoase, de două până la trei ori pe săptămână.

Rețetele recomandate pentru o dietă de slăbit necesită gătit prin metode simple (la aburi sau la grătar, la cuptor sau în tigăi antiaderente), cu puține condimente. Când urmezi o dietă pentru detoxifiere, alege în special: citrice, kiwi, varză și conopidă, fenicul, anghinare, ananas. Toate acestea întăresc sistemul imunitar și promovează diureza.

Citricele

Lămâi, lime, portocale, grapefruit, mandarine și clementine, precum și pomelo și mandarinele chinezești, conțin cantități mari de vitamina C. Consumul regulat al acestor fructe poate reduce riscul bolilor de inimă, al pietrelor la rinichi și al infecțiilor. În plus, acestea promovează o digestie bună și au proprietăți detoxifiante.

Kiwi

Un fruct deosebit de apreciat pentru conținutul ridicat de vitamina C. Pentru a atinge aportul zilnic recomandat de vitamina C, este suficient să mănânci doar un kiwi pe zi. De asemenea, kiwi are o acțiune de potolire a setei, răcoritoare, diuretică și purificatoare. Totodată, kiwi reprezintă o sursă bună de fibre, care este importantă pentru îmbunătățirea funcției intestinale.

Varza și conopida echilibrează și stabilizează alimentele

Aceste două legume crucifere susțin, de asemenea, funcția hepatică prin stimularea producției de glutation. Acesta este cel mai important antioxidant produs de organism, care este implicat în detoxifierea ficatului.

Feniculul și anghinarea

Au o importantă acțiune purificatoare asupra ficatului și întregului organism. Feniculul, care are foarte puține calorii, promovează, de asemenea, digestia și contracarează formarea de gaze în intestin. În timp ce anghinarea crește diureza. Prin urmare și eliminarea deșeurilor. De asemenea, ajută digestia prin stimularea secreției de bilă și facilitează tranzitul intestinal datorită conținutului ridicat de fibre.

Ananasul

Conține bromelaină, o enzimă specială care, pe lângă faptul că are o acțiune drenantă, facilitează digestia proteinelor.

 

 

 

My title page contents