Beneficiile mersului pe jos. De ce e bine să ai acest obicei?

Beneficiile mersului pe jos. De ce e bine să ai acest obicei?

Beneficiile mersului pe jos sunt mai multe decât ți-ai putea imagina Te-ai gândit vreodată cât de bine este să mergi? Ai o viață foarte stresantă, ești mai mereu ocupat (ă) și nu ai niciodată suficient timp pentru a face puțin sport? Încearcă să-ți rezervi cel puțin 30 de minute pe zi pentru a merge la plimbare. Vei descoperi cât de bine te vei simți!

Hipocrate spunea, cu mai bine de două mii de ani în urmă, că mersul pe jos este „cel mai bun medicament”, iar numeroase studii recente confirmă acest lucru. Mersul pe jos îți tonifică mușchii, te face (mai) creativ, înlocuiește sala de sport cu multe alte beneficii, previne bolile cardiovasculare și îți schimbă starea de spirit în bine. Nu există nimic mai bun decât mersul pe jos.

Beneficiile mersului pe jos. Iată 8 dintre acestea:

1. Bun pentru vederea ta

Chiar dacă facem mișcare zilnic, fiind ocupați în fiecare zi cu munca în fața unui computer sau citim o carte, gătim sau petrecem timp într-un spațiu închis, cum ar fi casa sau biroul, o plimbare în aer liber, mai ales în mijlocul naturii, este foarte bună pentru ochii. Lumina, culorile, aerul, totul contribuie la o vedere mai bună.

2. Reduce riscul de diabet

Mersul pe jos ajută la prevenirea nu numai a problemelor articulare, cardiace și pulmonare, ci accelerează metabolismul și reduce riscul de diabet. O plimbare ajută la metabolizarea glucozei și activează întregul corp, făcându-l să funcționeze mult mai rapid și mai fluid.

3. Te ajută să slăbești și să-ți tonifici mușchii

Beneficiile mersului pe jos timp de cel puțin 30 de minute pe zi se vor observa cu ochiul liber. Dacă mergi zilnic pe jos, și combini această activitate în mod constant cu o dietă sănătoasă și cu o odihnă adecvată, vei observa cum o simplă plimbare poate ajuta la arderea grăsimilor asimilate. Te va ajuta să pierzi din greutate sau să-ți menții o greutate sănătoasă. De asemenea, reprezintă un bun exercițiu de tonifiere a mușchilor. Mersul regulat îmbunătățește tonusul muscular și vestea bună este că îmbunătățirea are loc în fiecare parte a corpului.

4. Întărește sistemul imunitar

Dacă mergi pe jos, te îmbolnăvești mai puțin. Datorită funcționării mai bune a sistemului circulator, apărarea imunitară va fi mai activă, eliberarea edorfinei va crește, sistemul limfatic va fi stimulat, nivelul de stres se va reduce și te vei simți mai odihnit. O cerință esențială pentru a permite sistemului imunitar să funcționeze mai eficient.

5. Reduce riscul de cancer mamar

Un studiu publicat în jurnalul Asociației Americane de Cercetare a Cancerului, arată că femeile aflate la menopauză care merg regulat cel puțin 30 de minute pe zi, își reduc riscul de cancer mamar cu 10% față de cele care duc un stil de viață sedentar.

6. Te ajută să îți antrenezi inima

Inima este un mușchi: cu cât este mai mult antrenat, cu atât devine mai puternic. Ținând ritmul cardiac sub control, vei observa cum un mers constant poate face sistemul circulator mai eficient și poate facilita oxigenarea corpului.

7. Îți prelungește viața

Conform descoperirilor științifice, cu o plimbare ușoară de 25-30 de minute, făcută în mod regulat, viața poate fi prelungită cu încă 3 până la 7 ani. De fapt, mersul pe jos înjumătățește riscul de infarct după vârsta de 50 de ani și reduce posibilitatea de a te îmbolnăvi, permițându-ți să duci o viață mai sănătoasă și mai lungă.

8. Te ajută să devii mai creativ

Dar beneficiile mersului pe jos nu sunt doar fizice. Mersul în natură elimină stresul și îmbunătățește creativitatea. Multe cercetări arată că mersul pe jos ajută la găsirea unei soluții creative la diferite probleme. Mai ales când te afli la birou și nu găsești nicio soluție la o problemă importantă. În acest caz, o scurtă plimbare în afara biroului te va ajuta foarte mult. Știința a arătat că efectul de îmbunătățire a creativității crește într-o măsură mai mare după o plimbare în aer liber. Și rămâne chiar și după terminarea plimbării.

Când mergi liber, îți distragi atenția, dai frâu liber imaginației tale. Cu atât mai bine dacă plimbarea are loc în mijlocul naturii! Vei respira aer bun și curat, te vei simți mai relaxat și mai inspirat. Deci, dacă vrei să găsești soluții creative la problemele de zi cu zi sau soluții, în general, mersul pe jos este cea mai bună activitate.

 

 

 

 

My title page contents