Tort de mango și cafea, pentru o zi caldă de toamnă

Tort de mango și cafea, pentru o zi caldă de toamnă

Tort de mango și cafea, un desert gustos și colorat. Mango este un fruct dulce și cremos, care are o serie de posibile beneficii pentru sănătate. Este foarte popular în întreaga lume. Există multe tipuri diferite de mango. Acestea variază prin culoare, formă, aromă și dimensiunea semințelor. Deși coaja acestui fruct poate fi de culoare verde, roșie, galbenă sau portocalie, pulpa fructului este în mare parte galben auriu.

Informații nutriționale. Ce conține mango?

O cană de 165 de grame de mango crud feliat oferă:

Calorii: 99
Proteine: 1,35 g
Grăsime: 0,63 g
Carbohidrați: 24,7 g
Zahăr: 22,5 g
Fibre: 2,64 g

Mango este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale și poate contribui în mare măsură la necesarul zilnic de mai mulți nutrienți, inclusiv:

Necesarul zilnic la adulți:
Vitamina C: 66,78% pentru bărbați și 80,13% pentru femei;
Vitamina A: 9,9% pentru bărbați și 12,73% pentru femei;
Folat: 17,75%;
Vitamina B6: 15,08%;
Vitamina K: 5,77% pentru bărbați și 7,7% pentru femei;
Potasiu: 5,89%.

Pe lângă toate acestea, fructul mango mai alimentează organismul cu fier și calciu, cupru, precum și cu antioxidanții zeaxantină și betacaroten.

Tort de mango și cafea, decorat cu ciocolată

Porții: 12 felii

Preparare: 55 minute

Răcire: 5 ore

 

Ai nevoie de:

80 g unt moale

200 g pulpă de mango

Sucul de la 1 portocală

200 g biscuiți cu cacao

120 g zahăr gelifiant

150 g ciocolată cu lapte

2 foi de gelatină

500 ml frișcă

4 linguri praf de cafea solubilă

2 ouă

1 praf de sare

30 g zahăr

50 g ciocolată amăruie

Pregătești un tort de mango și cafea așa:

1. Zdrobești biscuiții și îi frămânți împreună cu untul moale. Compoziția rezultată o așezi pe fundul unei forme de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dai la frigider timp de 2 ore.

2. Pasezi pulpa de mango împreună cu sucul de la o portocală și dai în fiert cu zahărul gelifiant. Lași să fiarbă 5 minute, apoi dai deoparte să se răcorească.

3. Prepari spuma de cafea: topești ciocolata în bain-marie. Înmoi gelatina în apă rece. Amesteci praful de cafea solubilă în 100 ml frișcă. Separi un ou, iar al doilea îl bați în bain-marie cu gălbenușul și compoziția de cafea. Dizolvi în acest amestec gelatina și înglobezi ciocolata. Bați compoziția în baie de apă rece, până ce se răcește. Înglobezi frișca bătută, apoi albușul bătut cu un praf de sare și zahăr.

4. Ungi blatul cu piure de mango, repartizezi deasupra spuma și dai tortul la frigider pentru 3 ore. După acest timp,topești ciocolata și ornezi după preferință.

 

Sfat!: Alege un fruct de mango care este moale, pentru că doar acela va fi bine copt și cremos.

 

My title page contents