Mousse au Chocolat, un desert greu de refuzat

Mousse au Chocolat, un desert greu de refuzat

Mousse au Chocolat, un desert rafinat iubit de toată lumea, de la mic la mare. Ciocolata e greu să fie refuzată, indiferent sub ce formă e prezentată ea. De aceea, pentru o prezentare mai specială, ce zici de un desert special de ciocolată?

 

Mousse au chocolat

Porții: 4

Preparare: 30 de minute

Răcire: circa 3 ore

Ai nevoie de:

150 g ciocolată amăruie

2 linguri coniac

3 linguri espresso

2 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

1 lingură zahăr

100 g frișcă

Pregătești mousse au chocolat așa:

Tai ciocolata și o topești la bain-marie. La final adaugi coniacul și cele 3 linguri de espresso. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați gălbenușurile cu zahărul vanilat.

Albușurile le bați cu 1 lingură de zahăr. Separat, bați frișca. În compoziția de ciocolată se înglobează mai întâi compoziția de gălbenușuri, apoi frișca. În cele din urmă, înglobezi albușul bătut.

Torni spuma de ciocolată în pahare și o dai la frigider circa 3 ore. Servești spuma presărată cu un strat gros de cacao. Suplimentar, pentru decor, poți adăuga o frunzuliță de mentă și felii de căpșuni.

Știi care este diferența dintre budincă și mousse?

Aceasta se reduce într-adevăr la ingredientele folosite.

Budinca se face, în mod tradițional, cu o bază de lapte și zahăr, combinată cu amidon de porumb pentru a îngroșa consistența. De aceea, budinca tinde să fie de o consistență puțin mai densă.

Mousse, în schimb, în ​​mod tradițional nu este deloc gătit. Este obținut doar prin amestecarea bazei alese ca aromă cu albușuri de ou bătute. Acest lucru face ca mousse-ul să fie mai ușor și mai pufos, cu bule de aer în compoziție.

 

My title page contents