Tort de căpșuni și ciocolată… Să mai vrei și altădată!

TORT DE CĂPȘUNI ȘI CIOCOLATĂ… SĂ MAI VREI ȘI ALTĂDATĂ!

Tort de căpșuni și ciocolată este o variantă delicioasă a tortului comun de ciocolată, dar care este îmbogățit cu gust și culoare. Cu adaos de căpșuni proaspete. Rezultatul este un tort superfin și îndrăgit de toată lumea, de la adulți până la copii. Pregătirea tortului de ciocolată cu căpșuni este foarte ușoară.

Pentru a prepara un delicios tort de căpșuni și ciocolată ai nevoie de mai multe ingrediente: făină, căpșuni, zahăr, ouă, unt, lapte, ciocolată, cacao, vanilie și praf de copt. Cu adaos de înghețată de vanilie sau frișcă.

 

Tort de căpșuni și ciocolată

Porții: 8

Pregătire: 20 de minute 

Coacere: 40 de minute

 

Ai nevoie pentru blat de:

300 g făină

200 g căpșuni

200 g zahăr

3 ouă

120 g unt

150 ml lapte

150 g ciocolată neagră

25 g cacao amară

1 plic zahăr vanilinat

1 plic praf de copt

1 linguriță bicarbonat

 

Ai nevoie pentru decor:

3 căpșuni

1 cupă înghețată de vanilie sau frișcă

 

Pregătești așa:

Căpșunile:

Lași căpșunile să se înmoaie timp de 5 minute cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Între timp, mixezi ouăle cu zahărul, până când amestecul devine spumos. Tai untul și ciocolata în bucăți mici și le lași într-un vas la bain-marie, până când se topesc.

Blatul:

Tai căpșunile în bucăți mici și le dai deoparte. Apoi adaugi untul topit și ciocolata peste compoziția de ouă și zahăr. Amesteci bine, de jos în sus, înainte de a adăuga laptele, făina, praful de copt și zahărul vanilinat. Amesteci continuu.

În cele din urmă, adaugi în aluat căpșunile tăiate, pui totul într-o tavă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Lași să se coacă la 180 de grade, timp de 40 de minute. Când e copt, scoți blatul de tort din formă și-l lași să se răcească.

Pregătești decorul așa:

Tai 3 căpșuni în jumătate și umpli două bucăți cu înghețată de vanilie sau cu frișcă. Sau poți decora tortul doar cu căpșuni simpli. Îi așezi pe tort și îl dai la rece pentru cel puțin 2 ore.

 

 

My title page contents