Tort de înghețată, cel mai bun desert al verii

Tort de înghețată

Ai o aniversare în familie sau o vizită importantă? Cu siguranță te gândești cu ce desert să-ți surprinzi musafirii. Nimic mai simplu și mai bun: tort de înghețată.

 

Preparare: 60 minute

Congelare: 6 ore

 

Ai nevoie pentru blatul cu nes de:

4 linguri de zahăr

1,5 linguri de nes

400 g frișcă

2 linguri lapte

 

Ai nevoie pentru blatul cu vanilie de:

4 ouă

4 linguri de zahăr

500 ml lapte

2 batoane de vanilie

200 g frișcă

fructe confiate

 

Ai nevoie pentru blatul cu ciocolată:

3 ouă

10 g cacao

150 g zahăr

1 pachețel zahăr vanilat

100 g ciocolată menaj rasă

400 ml lapte

 

Ai nevoie pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată menaj

1 ou

70 g zahăr pudră

100 ml apă

10 g unt

 

Pregătești tortul de înghețată așa:

  1. Pregătești mai întâi blatul de nes: freci gălbenușurile cu zahărul. Bați albușurile spumă, apoi amesteci cele două compoziții, la care adaugi nesul dizolvat în 2 linguri cu lapte. La sfârșit, încorporezi frișca. Alegi o formă de tort detașabilă și torni compoziția. Dai la congelator.
  2. Pregătești blatul de vanilie: freci gălbenușurile cu zahărul, iar peste ele torni puțin câte puțin laptele clocotit cu vanilia, amestecând mereu. După ce s-a răcit, adaugi fructele confiate, tăiate cubulețe și încorporezi frișca. Pui compoziția la congelator și când este aproape înghețată, o transferi în forma de tort, peste blatul de nes și lași în continuare la rece.
  3. Pregătești și blatul de ciocolată: amesteci toate ingredientele și le fierbi în bain-marie până se îngroașă. Dai deoparte și după ce s-a răcit compoziția, o dai la frigider. După ce s-a întărit, adaugi peste celelalte două blaturi și pui la congelator pentru aproximativ 6 ore.
  4. Ornezi cu glazură de ciocolată: fierbi la bain-marie ingredientele menționate mai sus, în afară de unt. După ce compoziția a devenit groasă, o lași să se răcească, o amesteci cu untul și o torni peste tort. Decorezi după bunul plac.
My title page contents