Legume care conțin proteine. 8 legume cu conținut ridicat de proteine

Legume care conțin proteine. 8 legume cu conținut ridicat de proteine

Legume care conțin proteine. Bucățile de carne nu trebuie să fie singurele elemente bogate în proteine ​​din farfuria ta.

 

Să aflăm împreună ce legume conțin proteine!

 

Iată opt legume care conțin proteine, în cea mai mare cantitate:

1. Soia

Cu mai multe proteine decât orice alt soi de fasole, soia gătită are aproximativ 28 de grame/cană, aproximativ cantitatea de proteine ​​care e conținută în 150 de grame de pui. Mai important, soia este una dintre cele doar două proteine ​​complete de plante, cealaltă fiind quinoa.

O porție de soia conține, de asemenea, 17 grame de carbohidrați și 15 grame de grăsimi, dintre care 58 procente sunt acizi grași esențiali. Fibrele insolubile din soia promovează sănătatea digestivă, în timp ce grăsimile nesaturate promovează sănătatea cardiovasculară.

Conținutul de proteine: 28,6 g/cană (fiert)

2. Edamame

Un preparat din boabe de soia pregătite prin fierbere sau la aburi care conține 22 de grame de proteine ​​la o cană.

3. Legume care conțin proteine: Linte

Când vine vorba de leguminoase, lintea se numără printre câștigători. Aceasta conține aproximativ 18 grame de proteină la o cană, dacă e gătită și 230 de calorii pe porție. Lintea e minunată pentru oricine urmărește aportul ei de calorii.

Lintea este, de asemenea, o mare sursă de fibre dietetice și conține o cantitate mare de micronutrienți: folat, tiamina, fosfor și fier.

Conținutul de proteine: 17,9 g pe cană (fiert)

4. Broccoli

O ceașcă de broccoli tocat are 2,6 grame de proteine. Și spre deosebire de proteina standard pe bază de animale, o ceașcă de flori verzi încorporează și peste 100% din necesarul zilnic de vitaminele C și K.

Broccoli este, de asemenea, o sursă bună de folat, o altă vitamină importantă care s-a dovedit a reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Conținutul de proteine: 2,6 grame/cană

5. Legume care conțin proteine: Mazăre

Mazărea conține doar 9 grame de proteină la o cană. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A, C, tiamină, fosfor și fier. În plus, cantitățile generoase de vitamine B și folat din mazăre pot contribui la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă.

Fiecare porție conține de asemenea 5,5 grame de fibre.

Conținutul de proteine: 8,6 g pe o cană

6. Sparanghel

Poate ai aflat între timp de puterea sparanghelului. Acesta este bogat în proteine: doar 100 de grame de materii verzi conțin 2,4 grame de proteine. Sparanghelul este, de asemenea, sursa principală de plante a vitaminei K, precum și o bună sursă de potasiu și antioxidanți.

Conținutul de proteine: 2,4 grame de proteine/100 grame

7. Semințe de dovleac

Când pregătești plăcintă cu dovleac, nu arunca semințele! Prăjite, acestea sunt o alternativă bună la gustări, dar știai că 30-40 g semințe de dovleac oferă mai mult de 5 grame de proteine? Practic, mai mult de jumătate din proteinele găsite într-un ou.

Pe lângă faptul că este o bombă cu proteine ​​pe bază de plante, dietele bogate în semințe de dovleac au fost asociate cu niveluri mai scăzute de cancer gastric, mamar, plămân și colorectal. Semințele de dovleac sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației.

Nu ai somn? L-triptofanul din semințele de dovleac te ajută să ai un somn bun de noapte.

Conținutul de proteine: 5,2 grame/30-40 g semințe de dovleac (prăjite)

8. Fasole Mung (Mung Bean)

Mugurii de fasole mung sunt o alegere excelentă pentru unele proteine ​​suplimentare din surse vegetale. O ceașcă de fasole gătită conține 2,5 grame de proteine ​​și este combinată cu alți nutrienți cum ar fi lecitina, care poate reduce colesterolul și zincul, un mineral care joacă un rol important în optimizarea performanțelor fizice.

Conținutul de proteine: 2,5 grame la o cană (gătite)

My title page contents