Rulouri de somon cu garnitură de smochine marinate

Rulouri de somon umplute cu smochine marinate shutterstock_263145596

Rulouri de somon. Smochinele, aceste fructe dulci și delicioase se numără printre cele mai vechi fructe cultivate, prețuite pentru aroma lor de miere și textura moale și fină.

Există două anotimpuri pe an pentru smochine – o recoltă mai mică la începutul verii și o recoltă mai mare la sfârșitul verii până la începutul toamnei. Smochinele recoltate în al doilea sezon au coaja mai groasă și o dulceață mai concentrată. Odată culese, smochinele au o durată scurtă de valabilitate și trebuie consumate în câteva zile. Aceste fructe perisabile se păstrează într-un singur strat pe o farfurie sau într-un castron puțin adânc, în frigider sau într-un loc foarte răcoros. Trebuie consumate în câteva zile.

Rulouri de somon cu garnitură de smochine marinate

Porții: 4

Preparare: 30 de minute

 

Ai nevoie de:

4 smochine

4 linguri de whisky

1 lingură de hrean ras

Piper

Sare

200 ml smântână

câteva crenguțe de rozmarin

400 g file de somon afumat

Sucul de la o limetă

1 mână de ruccola

Praf de chili

 

Pregătești rulouri de somon așa:

Speli smochinele, le ștergi și le înțepi cu furculița în mai multe locuri. Apoi le stropești cu whisky și le piperezi. Le dai deoparte pentru circa 10 minute, timp în care se vor marina.

Între timp, amesteci hreanul cu smântâna și cu un praf de sare pentru a forma o cremă. Desprinzi acele de rozmarin de pe crenguțe, iar pe acestea din urmă le tai în bucățele. Iei feliile de somon și le rulezi sub formă de rozete, pe care le fixezi cu câte o tijă de rozmarin. Umpli fiecare rozetă de somon cu cremă de hrean.

Iei smochinele, le storci puțin și păstrezi sucul rezultat. Tai smochinele felii și le așezi  pe un platou alături de rulourile de somon umplute cu crema de hrean. Ornezi platoul cu frunze de ruccola sau cu ce alte frunze ai la îndemână. Amesteci sucul de smochine cu sucul de la o limetă și cu praf de chili, după gust. Torni acest amestec peste rulouri. Este un aperitiv delicios și mai ales potrivit pentru o masă festivă.

My title page contents