Poate ai folosit TABASCO®sauce pe pizza, dar el se foloseste la aproape orice in bucatarie, de la aperitive la supe si salate pana la feluri principale de mancare, pe oua Benedict, omleta, fructe de mare sau desert: ciocolata, prajituri.

Chef Nicolai Tand, care recomanda TABASCO®sauce spune ca nu exista bucatarie in care sa nu gasim o sticluta de TABASCO®sauce, gustul lui inconfundabil da un plus de valoare mancarii.

Reteta Tabasco propusa de Chef Nicolai Tand:

Coasta de vitel cu piure de telina si sfecla rosie & TABASCO®sauce

Ingrediente pentru 10 portii:

Coasta de vitel 2.5 kg                               – Unt 300g

Cimbru 50g                                                  –  Sfecla rosie 1kg

Lamaie 100g                                                –  Chimen 15g

Sare grunjoasa 15g                                    –  TABASCO® Red sauce  20 ml

Telina 1kg                                                     –  Sare 10g

Smantana lichida 300ml                           –  Piper 15g

Otet

Intr-un mojar amestecam cimbrul, zeama de lamaie, sarea grunjoasa si TABASCO® Red sauce. Sosul obtinut il punem peste coaste si il lasam la macerat. Coastele se vor trage la tigaie pe ambele parti, dupa care se vor baga la cuptor. Facem piureul din telina, smantana lichida si unt si separate taiem sfecla rosie julienne si o punem intr-un vas cu apa si gheata sa ramana crocanta. Toate se vor aranja pe farfurie. La final adaugam uleiul de masline, chimen si otet din vin.

Din plantele care au supravietuit Razboiului Civil, Edmund McIlhenny a cultivat o parte in Louisiana, Avery Island, fondand in anul 1868 si o companie. Semintele speciale de ardei Capsicum sunt plantate in sere in luna ianuarie a fiecarui an iar in luna aprilie sunt mutate pe campuri pana in luna august cand ardeii ajunsi la maturitate sunt culesi. Ardeii cu nuanta potrivita de rosu sunt culesi prin metoda” le petit baton rouge” Timp de 146 de ani, procesul de a face TABASCO® sauce in Louisiana, Avery Island a ramas in mare parte nechimbat. TABASCO® sauce este un lichid pur, din sos de ardei combinat cu o cantitate mica de sare, invechit in bariculi din stejar alb timp de 3 ani, si apoi amestecat cu otet de inalta calitate. Sosul rezultat este imbuteliat si are o eticheta marcata cu celebrul diamant si cu un neckband verde. TABASCO® sauce este cel mai popular condiment la nivel international.

My title page contents