Mousse de portocale cu cremă de mascarpone

Mousse de portocale cu cremă de mascarpone pentru un desert delicios! Cauți un desert rapid și ușor, dar și delicios și elegant pentru sezonul rece? Încearcă să pregătești mousse de portocale cu cremă de mascarpone și acesta îți va îndeplini toate dorințele!

Acest mousse de portocale se prepară cu ingrediente puține, câțiva pași și puțin timp, dar rezultatul este un final elegant și delicios grație prospețimii portocalei care echilibrează dulceața cremei mascarpone.

Pentru a face acest desert va trebui să amesteci gălbenușurile de ou cu zahărul, apoi să adaugi mascarpone, sucul de portocale filtrat și în cele din urmă, albușurile de ou bătute până se întăresc. Mousse-ul trebuie porționat în cești sau pahare și apoi răcit în frigider. Înainte de servire, garnisește desertul cu felii de portocale și așchii de ciocolată sau după prepferință.

Mousse de portocale cu cremă de mascarpone

Porții: 6

Pregătire: 15-20 minute

Ai nevoie de:

250 g mascarpone

150 g zahăr tos

3 portocale

2 ouă

6 decoruri din ciocolată (așchii, grilaj – făcute din ciocolată rasă sau topită)

Pregătești mousse de portocale așa:

Primul pas constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Apoi adaugi zahărul peste gălbenușuri și amesteci bine. Amesteci mascarpone folosind o lingură de lemn. Storci două portocale și filtrezi sucul pentru a îndepărta semințele și fibrele. Adaugi sucul de portocale la amestecul de ouă, zahăr și mascarpone.

Bați cele 2 albușuri până obții o spumă foarte fermă și o amesteci cu restul ingredientelor, cu o mișcare de rotație ușoară și egală, pentru a nu le dezasambla. Împarți mousse-ul  de portocale în 6 cești/pahare sau cupe individuale și le pui în frigider pentru a se răci. Servești garnisit cu a treia portocală, tăiată în felii subțiri (poți forma o rozetă sau orice dorești; închei aranjamentul cu decorul de ciocolată, pe care îl așezi în centrul fiecărei cești.

Este un desert ce va impresiona musafirii și pe toți cei ce-l vor gusta. În plus… e lejer și de sezon.

My title page contents