Cremă de ciocolată și mascarpone, decorată cu alune caramelizate

Cremă de ciocolată și mascarpone, un dulce fin pentru o zi friguroasă de iarnă. Mascarpone este simbolul zilelor festive și al tradiției din Romagna, Italia. Se servește în cupe de sticlă tradiționale sau se folosește pentru a garnisi, a completa și a însoți deserturile uscate și tortul. Devine un ingredient indispensabil în timpul sărbătorilor, pentru a spori gustul prăjiturilor tipice de Crăciun, cum ar fi Panettone și Pandoro. Pe scurt, brânza mascarpone merită cu adevărat titlul de desert tipic de Romagna.

 

Cremă de ciocolată

Preparare: 30 minute

Răcire: 4 porții

Ai nevoie de:

4 foi de gelatină

100 g ciocolată amăruie

250 g mascarpone

100 ml lapte

2 linguri zahăr

Ai nevoie pentru decor:

225 g zahăr

125 g miere

150 g alune de pădure

25 g unt

Pregătești o cremă de ciocolată și mascarpone așa:

Amesteci brânza mascarpone cu laptele și zahărul. Înglobezi ciocolata topită și răcorită. Dizolvi gelatina la foc moale și o amesteci împreună cu puțină cremă. Apoi o înglobezi în compoziția mare de cremă. Torni apoi crema rezultată în cești și o dai la frigider pentru 4 ore.

Dai în fiert zahărul cu miere și 125 ml apă. Nu amesteci. Adaugi alunele și mai lași să fiarbă 3 minute. Iei de pe foc și înglobezi untul. Lași să se răcească pe o tavă unsă. Apoi rupi bucăți și decorezi crema. Poți folosi și alune simple, prăjite puțin, pentru un gust mai aromat.

My title page contents