Beneficiile usturoiului verde. 6 beneficii uimitoare pentru sănătate

BENEFICIILE USTUROIULUI VERDE. 6 BENEFICII UIMITOARE PENTRU SĂNĂTATE

Beneficiile usturoiului verde îți sunt cunoscute? Celor care lucrează grădina sau sunt cunoscători de legume, le e cunoscut faptul că usturoiul verde nu este numai un semn timpuriu al florilor de primăvară, ci este și un supliment delicios pentru o dietă nutritivă.

 

Usturoiul verde are, în principiu, aceeași compoziție nutrițională ca și usturoiul tradițional. Usturoiul este cunoscut ca fiind bogat în substanțe nutritive care pot completa dieta. Și este, de asemenea, un condiment versatil care adaugă o aromă specială diferitelor preparate.

Valoarea nutrițională a usturoiului verde

Acest tip particular de usturoi are o cantitate modestă de vitamine C, fosfor, mangan și vitamine B, precum și calciu, zinc și fier în cantități mai mici. Elementul semnificativ și notabil al usturoiului este ingredientul său activ, alicina. Transformat de enzima alinază, alicina este un puternic antioxidant care afectează organismul în multe feluri. Usturoiul oferă, de asemenea, o cantitate mică de calorii. Doar 5 calorii pe tulpină și oferă alți compuși ai sulfului și acizi organici, în beneficiul organismului.

Beneficiile de sănătate ale usturoiului verde

Cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale usturoiului verde includ capacitatea sa de a întări sistemul imunitar, de a stimula circulația, de a proteja sănătatea inimii și de a preveni anumite tipuri de cancer, printre altele.

Creșterea sistemului imunitar

La fel ca și forma sa mai matură, usturoiul de primăvară are proprietăți antibiotice naturale care îl fac un ajutor ideal pentru refacerea sistemului imunitar. Dacă te lupți cu o răceală sau cu o infecție, oferă-i corpului tău o doză de usturoi, adăugat într-o salată de legume. Conținutul de vitamina C va stimula producerea de celule albe din sânge.

Beneficiile usturoiului verde. Ajută la digestie

Efectele antiinflamatoare ale usturoiului pot ajuta la ameliorarea oricărei iritații a inflamației intestinului. Ajutând astfel la accelerarea digestiei și eliminarea disconfortului. Proprietățile antioxidante și antibiotice ale usturoiului asigură, de asemenea, un echilibru corect al bacteriilor prezente în stomac.

Îmbunătățește circulația

Vitamina C din usturoi face mai ușoară absorbția fierului, prezent, de asemenea, într-un nivel incredibil de ridicat, dar și a altor minerale. Ceea ce face această plantă excelentă pentru îmbunătățirea circulației. Producerea mai bună a celulelor roșii din sânge înseamnă o oxigenare mai mare a organismului. Și o livrare mai rapidă a substanțelor nutritive esențiale pentru toate sistemele.

Beneficiile usturoiului verde. Protejează inima

Cercetările au arătat că alicina, ingredientul activ în usturoiul matur și în usturoiul verde, este capabil să scadă nivelul colesterolului LDL (rău). Și să crească nivelurile de colesterol HDL (bun). Mai mult, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, reducând riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Împiedică cancerul

Alicina a fost, de asemenea, examinată pentru efectul său asupra celulelor canceroase. Ca un antioxidant puternic, alicina este capabilă să atenueze stresul oxidativ din organism și să reducă la minimum riscul de mutație celulară și de dezvoltare carcinogenă. Acest lucru se aplică nu numai prevenirii cancerului, ci și altor boli cronice cauzate de activitatea radicalilor liberi.

Beneficiile usturoiului verde. Detoxifică corpul

Ca un diuretic, usturoiul verde poate ajuta la eliberarea rinichilor și curățarea mai eficientă a sângelui din ficat, îmbunătățind sănătatea generală.

Cum să păstrezi usturoiul verde?

Deoarece usturoiul verde apare numai pentru câteva săptămâni în fiecare an, multe persoane cumpără și păstrează câteva fire pentru o utilizare ulterioară. Pentru a păstra usturoiul verde, împachetează-l într-un prosop de hârtie umed. Și pune-l într-o pungă de plastic, apoi depozitează-l în frigider. Aceasta menține usturoiul verde proaspăt și gustos timp de cel puțin o săptămână.

 

My title page contents