Întărirea sistemului imunitar. 7 sfaturi pentru a-ți întări imunitatea

Întărirea sistemului imunitar

Ce metode ajută la întărirea sistemului imunitar? Chiar dacă poate nu crezi, râsul, precum și stimularea sănătății mintale, întăresc sistemul imunitar și astfel, crește producția de anticorpi.

Este important ca sistemul imunitar să funcționeze perfect, deoarece este apărarea naturală pe care organismul o folosește pentru combaterea infecțiilor și/sau a bolilor cauzate de viruși și bacterii. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, acesta nu este capabil să identifice țesuturile organismului și agenții infecțioși, împiedicând funcționarea corectă a acestuia.

 

Întărirea sistemului imunitar. 7 sfaturi pentru a-ți întări imunitatea

1. Nu petrece prea mult timp la soare

Este important ca organismul să se hrănească cu vitamina D. Cu toate acestea, în cazul în care soarele arde foarte tare, iar tu exagerezi cu statul în soare, efectul va fi: îmbătrânirea pielii. Ba chiar poate duce la dezvoltarea unui cancer și, în plus, slăbește sistemul imunitar.

Persoanele care sunt forțate prin natura meseriei, să se expună în mod constant la razele UV, trebuie să folosească zilnic un produs de protecție solară, precum și haine adecvate care protejează corpul.

2. Ia vitamina A

O poți găsi în produse cum ar fi:

carne de vită;

pește;

carne de pasăre (de țară);

produse lactate;

fructe;

legume.

Această vitamină, pe lângă faptul că ajută la consolidarea sistemului imunitar, te ajută și să-ți menții dinții sănătoși, pielea, țesuturile moi și osoase în stare bună. În plus, stimulează vederea.

3. Ia vitamina C

Corpul are nevoie de vitamina C mai presus de orice, pentru creșterea și repararea țesuturilor corpului. Principalele sale beneficii sunt:

  • ajută la vindecarea rănilor;
  • este un antioxidant puternic care ajută la evitarea îmbătrânirii celulare;
  • ajută la eliminarea toxinelor din organism;
  • luptă împotriva radicalilor liberi.

Pentru a te bucura de avantajele sale, poți mânca pepene galben, kiwi, mango, papaya, citrice, căpșuni și afine.

4. Ia vitamina E

Vitamina E protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și, în același timp, consolidează sistemul imunitar și promovează formarea de globule roșii.

5. Dormi bine

Somnul este esențial pentru trup și minte! Dormi cel puțin 6 sau 8 ore, deoarece sistemul imunitar crește producția anumitor celule în timpul odihnei. De asemenea, este necesar un somn bun pentru a menține pielea bine îngrijită.

6. Nu consuma alcool

Alcoolul conține metaboliți numiți aldehide care dăunează sever sistemului imunitar, determinând organismul să fie mult mai predispus la a suferi de o anumită boală. De asemenea, provoacă în mod direct alte boli, inclusiv cancerul esofagului, gurii, colonului și al ficatului.

7. Râzi cât de mult poți

Există mai multe studii care asociază râsul cu sistemul imunitar și creșterea anticorpilor, așa că, râzi!! Cu cât râzi mai mult, cu atât vei obține mai multe beneficii pe care le vei aduce organismului și sistemului imunitar.

Întărirea sistemului imunitar. Cum să înțelegi dacă sistemul imunitar este slăbit?

Este esențial să fim atenți la semnalele pe care organismul ni le trimite atunci când sistemul imunitar este slăbit. Dacă ești foarte obosit/ă, ai răni care se vindecă foarte greu, dacă ai dureri musculare, acestea pot fi unele semne ale unui sistem imunitar slăbit.

 

My title page contents