Supă de fasole boabe și aromă de spanac

SUPĂ DE FASOLE BOABE ȘI AROMĂ DE SPANAC

Iată rețeta unei supe rustice și consistente: supă de fasole boabe și aromă de spanac, ușor de preparat, învăluită în arome de ierburi Mediteraneene.

 

Supa de fasole boabe și aromă de spanac

Porții: 4

Pregătire: 75 de minute

520 Kcal

 

Ai nevoie de:

2 l supă vegetală

400 g fasole boabe

30  g slănină

ulei de măsline extra virgin – pentru aromă

piper negru

1 crenguță de rozmarin

sare

1 crenguță salvie

250  g spanac

1 crenguță  cimbru

 

Pregătești supa de fasole boabe și aromă de spanac așa:

1) Tai grosier slănina și o parte de rozmarin, salvie și cimbru.

2) Transferi slănina și plantele aromatice într-un blender și mixezi bine, până când obții un amestec omogen și cremos.

3) Pui amestecul într-o cratiță cu fund gros și lași să se rumenească la foc mic, timp de aproximativ 5 minute, până când slănina devine transparentă.

4) Adaugi fasolea boabe, spălată și scursă în prealabil, amesteci, acoperi cu supă fierbinte și lași să fiarbă la foc potrivit, timp de 40-50 minute. La sfârșit, adaugi sare după gust.

5) Când fasolea a fiert suficient și începe să se decojească, adaugi spanacul spălat și scurs în prealabil. Amesteci și lași pe foc timp de 3-4 minute. Potrivești gustul de sare și adaugi piper, după gust.

6) Condimentezi supa cu un pic de ulei de măsline extra virgin și un praf generos de piper proaspăt măcinat și o servești caldă. Dacă dorești, o poți decora după bunul plac.

My title page contents