Cupă de căpșuni cu cremă fină de ricotta. Un desert răcoros

CUPĂ DE CĂPȘUNI CU CREMĂ FINĂ DE RICOTTA. UN DESERT RĂCOROS

O cupă de căpșuni te va răcori imediat și-ți va oferi și o porție zdravănă de vitamine. Pe ultima sută, ne mai bucurăm de gustul parfumat al căpșunilor, fie simpli, ca atare, fie într-un desert delicios.

În plus, căpșunile pot combate anemia: 200 grame de căpşune proaspete conțin 60 de calorii, 4,6 grame de fibre, 0 grame grăsimi, 1,2 grame proteine, 14 g carbohidraţi, 28 mg calciu, 0,8 mg fier, 20 mg magneziu, 38 mg de fosfor, potasiu 54 mg, 1,4 mg seleniu, 113.4 mg de vitamina C, 35.4 mcg de acid folic, 54 UI de vitamina A.

Ai nevoie pentru o cupă de căpșuni:

Porții: 6

Timp de preparare: 30 de minute

  • 9 linguri lichior Amaretto
  • 100 g fursecuri amaretti
  • 1 lămâie
  • 600 g căpșuni
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 375 g ricotta
  • 300 ml frișcă
  • 75 g zahăr

Pregătești așa:

Amesteci fursecurile amaretti zdrobite cu lichiorul Amaretto. Tai căpșunile în sferturi și le amesteci împreună cu suc de la o lămâie și zahărul vanilat. Separat, amesteci ricotta cu zahărul și coaja rasă de la lămâie. Înglobezi apoi frișca bătută. Așezi în cupe straturi de compoziție de amaretti și de căpșuni. Decorezi cu frișcă și căpșuni și servești. Poți pune câteva minute cupele în frigider, înainte de a le servi sau dacă căpșunile sunt reci, deja ai obținut o cupă rece.

My title page contents