Supă de ceapă sub capac de pâine

Supă de ceapă sub capac de pâine

Ai mâncat vreodată supă de ceapă? Poate nu îți sună prea bine, dar da, din ceapă se face o supă delicioasă. De altfel, ceapa e bună și folosită în multe preparate. Proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când au fost utilizate pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și rănile bucale.

Reține:

  • O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre;
  • Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului;
  • Ceapa este, de asemenea, bogată în vitamine B, inclusiv folat (B9) și piridoxină (B6) – care joacă roluri cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă;
  • Ceapa este o sursă bună de potasiu.

Supă de ceapă sub capac de pâine

Porții: 4

Preparare: 25 minute

Ai nevoie de:

800 g ceapă

50 g unt

1 lingură ulei

2 linguri făină

80 ml vin alb

1 l supă de pui

1 foaie de dafin

Sare

Piper

Nucșoară

8 felii de baghetă

120 g cașcaval ras

 

Pregătești o supă de ceapă așa:

Cureți și tai ceapa jumătăți și apoi felii. Încingi într-o tigaie untul și uleiul și prăjești ceapa la foc moale circa 15 minute, amestecând din când în când. Presari făina și stingi cu vin alb. Torni supa de pui, adaugi foaia de dafin și lași să fiarbă. Condimentezi cu sare, piper și nucșoară. După ce a fiert, scoți foaia de dafin.

Încingi cuptorul și așezi feliile de baghetă, sau dacă ai aparat de prăjit pâine și mai bine. Prăjești feliile de baghetă pe ambele fețe, pe grătar sau în aparatul special. Repartizezi supa în 4 boluri termorezistente. Deasupra fiecăruia se așază câte două felii de pâine prăjită. Presari cașcaval ras și coci puțin sufleurile în cuptorul setat pe funcția grill.

 

 

My title page contents