Beneficiile bananei pentru sănătate. 10 beneficii extraordinare

BENEFICIILE BANANEI PENTRU SĂNĂTATE. 10 BENEFICII EXTRAORDINARE

Beneficiile bananei pentru sănătate. Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume. Din punct de vedere nutrițional, ele sunt o sursă bună de potasiu, magneziu și vitamina B6. Corpul nostru folosește aceste substanțe pentru a-și păstra sănătatea.

 

Bananele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ne ajută să ne protejăm corpul de acțiunea radicalilor liberi. Bananele întăresc sistemul nervos, ajută la scăderea în greutate și contribuie la producerea de celule albe din sânge, datorită conținutului de vitamina B6.

O banană de dimensiuni medii (aproximativ 126 grame) conține 450 mg de potasiu, 30 de grame de carbohidrați, 3 grame de fibre, 19 de grame de zaharuri și 1 gram de proteine.

Beneficiile bananei pentru sănătate. Iată 10 cele mai mari beneficii ale bananelor:

1) Crește senzația de sațietate

O banană de dimensiuni medii conține 110 de calorii și oferă 30 de grame de carbohidrați și 3 grame de fibre. Bananele conțin fibre vegetale speciale, care ne ajută să ne simțim sătui mai mult timp. Bananele sunt considerate o gustare utilă pentru sportivi, care trebuie luată cu 1 oră înainte de antrenament.

2) Beneficii pentru inimă

Bananele sunt un panaceu pentru inimă. Sunt bogate în potasiu, un mineral care ajută la menținerea ritmului cardiac regulat. În plus, conținutul ridicat de potasiu al bananelor și consumul redus de sodiu ar putea proteja sistemul cardiovascular de hipertensiune arteriala, potrivit specialiștilor.

3) Reduce stresul

Bananele pot fi utile pentru a redescoperi buna dispoziție și pentru a reduce tensiunea, datorită conținutului lor important de triptofan, o substanță pe care corpul nostru o transformă în serotonină. În plus, vitamina B6 conținută de banane, ne ajută ajută să dormim mai bine și magneziul ne ajută să ne relaxăm mușchii.

4) Beneficiile bananei pentru sănătate. Protejează vederea

Bananele, ca și morcovii, joacă un rol important în protejarea vederii. De fapt, bananele conțin vitamina A, o substanță esențială pentru ochi, pentru a menține vederea normală și pentru a îmbunătăți vizibilitatea nocturnă. Vitamina A ajută la conservarea membranelor oculare și a corneei. Bananele pot, de asemenea, ajuta la prevenirea degenerării maculare.

5) Ajută la întărirea oaselor

Bananele nu sunt o sursă majoră de calciu, dar ajută la menținerea oaselor puternice. Bananele conțin substanțe care ajută la digestie și îmbunătățesc capacitatea organismului de a absorbi calciul.

6) Previne accidentul vascular cerebral la menopauză

Consumul de banane reduce frecvent riscul de accident vascular cerebral la menopauză, conform unui studiu efectuat în Statele Unite, la Colegiul Albert Einstein din New York și publicat de American Heart Association. Studiul a implicat un grup de peste 90 de mii de femei aflate la menopauză, cu vârsta între 50 și 79 de ani, pentru o perioadă de 11 ani. În timpul studiului, femeile nu au luat suplimente de potasiu, dar au asimilat această substanță numai din alimente proaspete. În plus față de banane, cantități bune de potasiu se găsesc în fasole albă, spanac, cartofi, caise uscate, dovleci și dovlecei, stafide și migdale.

7) Consumul de banane protejează stomacul

Se pare că un consum de banane în mod regulat ar putea proteja stomacul de ulcere. Elementele nutritive prezente în banane par să creeze o barieră protectoare în stomac împotriva acțiunii excesive a sucurilor gastrice față de pereții acestui organ. În plus, bananele conțin compuși care ajută la eliminarea anumitor tipuri de bacterii considerate unele dintre cauzele ulcerului gastric.

8) Oferă multă energie

Bananele sunt considerate o hrană perfectă pentru sportivi. Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din Appalachia a arătat că dacă se consumă o jumătate de banană la fiecare 15 minute în timpul unui test de pedalare este la fel de eficient ca și consumarea unei băuturi sportive. Bananele sunt recomandate sportivilor, deoarece oferă mușchilor carbohidrații de care au nevoie și deoarece conținutul lor antioxidant ajută la recuperare.

9) Sunt o sursă de vitamina C

Când spunem vitamina C, ne gândim imediat la portocale și căpșuni, dar bananele sunt chiar o sursă a acestei vitamine. O porție normală de banane conține 15% din doza zilnică recomandată pentru vitamina C. Vitamina C combate radicalii liberi și ajută la prevenirea inflamației. De asemenea, contribuie la formarea colagenului și ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge.

10) beneficiile bananei pentru sănătate. Ajută la îmbunătățirea concentrației

Un studiu efectuat la o școală din Anglia, care a implicat peste 300 de studenți, a arătat că un consum de banane a ajutat frecvent copiii să obțină energia pentru a studia și pentru a se concentra mai bine. Nivelurile ridicate de potasiu ar ajuta elevii să învețe, să memoreze mai bine și să fie mai atenți în clasă. Studenților li s-a cerut să mănânce banane la micul dejun, ca o gustare la mijlocul dimineții și la prânz.

My title page contents