5 activități pentru vacanța de vară care vor ține memoria copilului activă

Descoperă 5 activități pentru vacanța de vară care vor ține memoria copilului activă! Vacanța de vară este perioada în care copiii caută lucruri interesante de făcut pentru a rămâne ocupați și a nu se plictisi. Pe lângă clasicele excursii și ieșiri la picnicuri, există mai multe modalități de a transforma vacanța copiilor într-una memorabilă.

Părinții care lucrează de acasă, în special, au nevoie de idei pentru activități de vară plăcute, pe care copiii de vârstă școlară să le facă singuri.

Iată 5 activități pentru vacanța de vară, pentru a-ți ajuta copiii să se distreze și care să le crească puterea de concentrare:

1. Creați împreună o carte (album) de amintiri cu cele mai bune momente ale anului

Fii ghidul copilului și ajută-i să creeze o carte de amintiri. Aceasta poate include amintiri ale anului, amintiri cu cei mai buni prieteni, și detalii despre aceștia: o scurtă descriere a prietenilor, mâncarea lor preferată, destinația de vacanță și multe altele. Acest lucru te va ajuta să înțelegi psihologia copilului. De asemenea, te va ajuta să îi implici în ceva frumos și practic, dincolo de cărțile și activitățile școlare.

2. Copiii pot rămâne activi, dacă îi ajută pe părinți la treburile casnice

Părinții pot stabili un buget pentru cumpărătiri, iar copiii să facă o listă de cumpărături ținând cont de acest buget. Aceasta este o modalitate distractivă de a exersa abilitățile de matematică. Este, de asemenea, o șansă de a învăța cum să aibă o alimentație bună, alegând să cumpere doar ingrediente de calitate. Copiii se pot simți ca făcând parte din planurile familiei lor în timp ce își exersează mintea.

3. Jocuri cu litere și jocuri cu numere

Atunci când aveți de parcurs un drum împreună cu copiii, fie în localitate, fie unul mai lung, în afara acesteia, poți îmbunătăți abilitățile de citire ale copilului tău cu câteva jocuri. Încercați să faceți o competiție găsind anumite cuvinte scrise pe semnele de circulație sau pe panourile publicitare. Puteți începe în ordine alfabetică, de la A la Z. Este și distractiv, iar copiii vor fi provocați să găsească cuvinte și să-și dezvolte vocabularul, atenția și rapiditatea cu care acționează.

4. Jocuri de societate și alte jocuri de interior

Jocuri și cărți bune pot ține copiii ocupați în timp ce lucrezi. Desigur, unele jocuri au nevoie de mai multe persoane pentru a putea fi jucate. Dacă ai timp, rezervă-ți puțin pentru a juca un astfel de joc cu copilul tău. Sau invtă un copil din vecini. Cu toate acestea, există și jocuri pentru a f jucate individual și care pot ține un copil ocupat în această vară. Dacă copilul tău este suficient de mare pentru a se juca afară nesupravegheat, nu te opune distracției în aer liber. Lasă-l să se joace cu prietenii lui pe lângă casă sau bloc sau în parcul din apropiere.

5. Puzzle-uri

Pentru a avea asigurată o activitate de rezervă toată vara, ține cărțile de puzzle la îndemână. Puzzle-urile îi mențin pe copii activi mental. Unii copii sunt mai interesați de puzzle-uri decât alții. Asta nu înseamnă că un copil va petrece ore întregi într-o zi lucrând la puzzle-uri. E posibil ca el să vrea (și să aibă răbdarea) să facă doar o mică parte dintr-un puzzle mare în fiecare zi, În acest mod, copilul nu va ajunge să se plictisească de el. Desigur, există și aplicații puzzle și jocuri pe calculator, dar, ca și în cazul tuturor aparatelor electronice, părinții trebuie să țină cont de ceas, pentru a se asigura că cei mici nu stau prea mult timp cu ochii în ecran.

 

 

My title page contents