10 plante care purifică aerul din cameră

Descoperă 10 plante care purifică aerul din locuință și verifică dacă le ai acasă. Plantele care purifică aerul sunt un aliat prețios pentru sănătatea noastră. În plus, acestea dau eleganță locuinței, luminează spațiile și ne garantează un spațiu de locuit mai sănătos.

În casele noastre, calitatea aerului nu este întotdeauna una optimă. Poluanții pot fi mulți: fum de țigară, smog de oraș sau compuși eliberați de vopsele și materiale plastice. Cel mai economic și rapid mod pentru a avea un mediu sănătos este plasarea unor plante care să filtreze aerul prin „captarea” agenților nocivi.

În plus, a avea plante în casă este o excelentă terapie antistres. De fapt, îngrijirea lor este bună atât pentru sănătate, cât și pentru starea de dispoziție. Același lucru este valabil și pentru plantele din birou.

Aceste plante reprezintă o metodă complet naturală:

  • pentru a purifica aerul;
  • pentru a regla nivelul de umiditate;
  • pentru a absorbi dioxidul de carbon.

Plante care purifică aerul pentru interior

O plantă care purifică aerul din locuință poate garanta niveluri excelente de igienă și poate elimina fumul din coșuri și țigări, precum și substanțele toxice conținute în spray-uri, vopsele, insecticide, cleiuri și lacuri.

Pentru a evita alergiile, astmul, disconfortul și alte complicații, să aflăm împreună care sunt plantele recomandate pentru a le avea acasă.

Iată 10 plante care purifică aerul din locuința ta:

1. Aloe (Aloe Vera)

Aloe Vera este una dintre principalele plante de interior care purifică aerul. De fapt, elimină atât benzenul, cât și formaldehida. Nu necesită prea multa îngrijire și are nevoie doar de un mediu luminos și de foarte puțină apă.

2. Sanseveria (Sanseveria trifasciata)

Sansevieria trăiește bine și la umbră și este cu siguranță una dintre cele mai bune plante de interior care purifică aerul. Frunzele sale striate și cărnoase absorb formaldehida, o substanță conținută și în mulți detergenți folosiți în casă pentru curățare. Rezistă foarte bine chiar și cu puțină apă. Este perfectă pentru holurile interioare, intrări și livinguri, dar mai ales pentru dormitoare. Pe lângă filtrarea aerului de poluanți, este capabilă să continue să producă oxigen chiar și în timpul nopții.

3. Ficus (Ficus Benjamina)

Știai că ficusul purifică aerul de formaldehidă cu până la 12 micrograme pe oră? Cu toate acestea, este totuși o plantă care are nevoie de udare abundentă, de un climat umed și nu prea rece. Dacă știi cum să ai grijă de ficus, va arăta grozav în casa ta!

Este apreciat pentru capacitatea sa de a capta toluenul, formaldehida, benzenul și amoniacul.

4. Anthurium (Anthurium Andreanum)

Anthurium are frunze frumoase, lucioase, în formă de inimă, și poate absorbi aproximativ 10 micrograme de amoniac pe oră, împreună cu formaldehidă, toluen și xilen. Trăiește bine atât în interior, cât și în exterior. Important este să îl așezi într-o zonă ferită de lumina directa a soarelui.

5. Dracaena

Dracaena este una dintre cele mai populare plante de apartament. Este una dintre plantele anti-poluare capabile să absoarbă formaldehida, toluenul si xilenul. Poate crește în interior chiar și în încăperi încălzite constant, iar vara poate fi așezată pe terasă, într-un loc umbrit.

Este ideal de păstrat în dormitoare și bucătării, deoarece este un filtru excelent pentru toluen, formaldehidă și benzen. Foarte eficientă dacă în casă există fumători.

6. Spathiphyllum

Spathiphyllum are nevoie de multă lumină și multă apă pentru a crește sănătos și puternic. Este capabil să elimine cantități uriașe de acetonă din aer: până la 19 micrograme pe oră. Vara infloreste in flori destul de albe si, la caldura, poate fi mutat fara probleme in balcon.

Spatiphyllum este perfect pentru a da o notă exotică camerelor noastre. Iarna vom aprecia frunzele frumoase de culoare verde închis, alungite și strălucitoare.

7. Orhidee

Orhideele nu doar că sunt frumoase, dar purifică și aerul prin absorbția xilenului din mediu. Cu puțină atenție și multă lumină, vei avea propria ta grădină și un ajutor valabil împotriva poluării casnice. Sunt perfecte în living, dar sunt potrivite și pentru băi deschise și dormitoare.

Tocmai atunci când dormim, obținem cel mai mare beneficiu de la ele. Sunt printre puținele plante capabile să emită, pe lângă dioxid de carbon, și cantități bune de oxigen. De asemenea, captează multe tipuri diferite de poluanți, contribuind astfel la îmbunătățirea calității somnului nostru.

8. Pothos (Scindapsus)

Pothos este perfect pentru toate casele, deoarece chiar are nevoie de foarte puțină îngrijire și îți va oferi o mare satisfacție, Perfect pentru baie sau bucătărie, elimină monoxidul de carbon din casa ta.

9. Crizantema (Chrusantheium Morifolium)

Crizantema purifică aerul menajer de benzen, pe care îl găsim în compoziția celor mai comune vopsele, detergenți și multe materiale plastice. În natură înflorește în multe culori diferite și nu are nevoie de îngrijire specială. Așază crizantema lângă o fereastră și… gata!

10. Azalea (Rhododendron Simsii)

Daca iubesti culorile si florile de culoare roșu, alb și fucsia, azalea este planta potrivită pentru tine. Înflorește primăvara, dar absoarbe formaldehida pe tot parcursul anului. Are nevoie de multă lumină, un mediu răcoros și nu prea multă apă.

 

 

 

 

My title page contents