5 motive și 5 rețete pentru detoxifierea de primăvară

Să descoperim 5 motive și 5 rețete pentru detoxifierea de primăvară! S-a dus și iarna cea grea, cu tentațiile culinare de sărbători și alte ocazii festive, iar odată cu sosirea primăverii este timpul să ne gândim la purificarea corpului. 

Pentru a ne bucura de primăvară într-o formă bună și sănătoasă, o modalitate excelentă este detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor și purificarea acestuia. Nu numai din motive estetice, ci și pentru a contracara micile probleme cu care poate că ne-am confruntat în timpul iernii: retenție de apă, constipație, balonare, apatie etc.

5 motive și 5 rețete pentru detoxifierea de primăvară. Iată 5 motive pentru a începe detoxifierea de primăvară:

1. Dieta de detoxifiere este un panaceu pentru intestin care purifică organismul și își reia activitatea la maximum. Deci, la revedere de la constipație, balonare abdominală, și diferite stări de disconfort cauzate de un tranzit intestinal neadecvat.

2. Urmând un program de detoxifiere timp de câteva săptămâni, ficatul începe să funcționeze mai bine, se purifică și astfel vei scăpa de greață, probleme digestive, tulburări legate de disfuncționalitatea ficatului.

3. Detoxifierea de primăvară te scapă de o posibilă oboseală cronică, apatie, senzație de epuizare. Prin purificarea organismului, acesta devine din nou plin de viață și activ, gata să înfrunte mai întâi zilele lungi de primăvară și apoi vara.

4. Ochi umflați? Picioare grele? Probleme cu celulita? Cu dieta de detoxifiere îți poți lua rămas bun de la toate acestea. De fapt, un program alimentar de detoxifiere ajută și rinichii să funcționeze mai bine, eliminând toate problemele de retenție a apei.

5. Dieta slabă, alimentele prea grele și condimentate, toate acestea sunt printre principalele cauze ale problemelor cardiace din ultimii ani. Dieta de detoxifiere îți va permite o bună curățare a sângelui, îmbunătățind circulația sângelui și contribuind la bunăstarea generală a organismului.

Iată 5 rețete de băuturi detox pe care să le prepari acasă:

1. Ghimbir, apă și lămâie

Un decoct foarte simplu de preparat, care este indicat ca suport pentru regularitatea tranzitului intestinal și pentru a elimina gazele prin reducerea balonării abdominale.

Pui o bucată rădăcină de ghimbir într-o cratiță cu apă acoperită cu un capac și adusă la fierbere. Lași decoctul să se răcească și apoi adaugi zeama de la o lămâie. Filtrezi și gata, ai obținut o băutură plăcută. Ghimbirul promovează funcția digestivă normală și este cunoscut pentru acțiunea sa anti-greață.

2. Suc de arțar și piper de Cayenne

Perfectă pentru micul dejun, această băutură detoxifiantă se face amestecând două linguri de suc de arțar, două linguri de suc de lămâie, un vârf de piper de Cayenne și apă fierbinte. Este o băutură care pune corpul în mișcare prin acțiunea sa energizantă.

3. Apă și mentă

O combinație mai mult decât cunoscută testată în dietele de detoxifiere care se prepară prin infuzarea frunzelor de mentă într-o cratiță cu apă clocotită. Filtrezi apoi și bei această băutură fierbinte sau rece. Poți adăuga la această băutură o linguriță de miere sau suc de lămâie. Menta susține procesul digestiv ajutând tranzitul intestinal și îmbunătățind funcția ficatului.

4. Apă și castraveți

O rețetă foarte simplă care ajută la reducerea senzației de greutate și la dezumflarea abdomenului într-un mod natural. Pregătește o băutură care se bea rece, pe bază de apă, felii de castraveți, lămâie, mentă și ghimbir. Lași ingredientele la infuzat timp de o jumătate de oră, filtrezi și bei pe tot parcursul zilei.

5. Apă antioxidantă

Într-un litru și jumătate de apă pui o mână de mure, o lingură de afine, cinci căpșuni tăiate în două și cinci frunze de mentă proaspete și le lași peste noapte pentru a se infuza. De fapt, fructele roșii sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a contracara semnele îmbătrânirii prin reducerea acțiunii radicalilor liberi.

My title page contents