Idei deco pentru masa de Craciun

Sa fim sinceri: cand primim musafiri de Craciun, ne dorim nu numai sa se simta bine, ci si sa-i impresionam. De la prieteni la mama soacra (mai ales ea!) toti cei pe care ii invitam in casa de Sarbatori sunt sensibili si la mancare, dar si la decoratiuni. Amenajarea mesei e mai importanta acum decat in alte ocazii, iar fiecare detaliu conteaza. Elena Miron (home designer kika) ne spune ce sa facem si ce nu cand aranjam o masa festiva.

 

Cand incepeti amenajarea mesei festive, alegeti o piesa centrala si derivati din aceasta tematica mesei. Aveti grija sa nu supraincarcati masa pentru a nu o transforma intr-un cadru obositor. Asadar, cand incepeti decorarea mesei de Craciun tineti minte regula de baza: nu exagerati. Simplitatea este secretul elegantei.

Argintiu pentru eleganta

Daca optati pentru amenajarea mesei intr-un stil elegant, decoratiunile argintii, asortate cu tacamurile, reprezinta alegerea ideala. Pentru a incalzi atmosfera, includeti lumanari decorative si accesorii rosii si aurii. De asemenea, puteti adauga decoratiuni de tipul DIY (do it yourself) precum conuri naturale de brad pe care le puteti aseza printre farfuriile si paharele invitatilor.

Daca printre invitati se numara si copii, mare atentie la decoratiunile care par ”comestibile” si la cele care se sparg usor. Si eliminati lumanarile!

Luminitele sau ghirlandele colorate pot fi elemente decorative atat pentru bradul de Craciun, cat si pentru masa festiva, oferind un aspect original. Daca optati pentru aceast stil precis de amenajare a mesei, trebuie sa fiti foarte atenti sa nu supraincarcati masa, ci sa completati decorul existent.

 

foto: kika

 

My title page contents