Frici pe care le transmitem copiilor. Care sunt la o simplă privire?

Cunoști câteva frici pe care le transmitem copiilor? De multe ori nici nu realizăm că noi le transmitem cele mai mari frici, deoarece uităm să ne abținem în prezența celor mici. Ei nu au capacitatea de a gestiona situațiile și emoțiile pe care adulții le filtrează. De multe ori, nici adulții nu fac față unor situații stresante.

 

Frici pe care le transmitem copiilor. La o simplă privire:

  • Copiii cu probleme de învățare și atenție pot avea anxietate generală sau temeri specifice;
  • Teama copilului tău poate fi legată de problemele sale și de preocupările legate de abilitățile sale;
  • Uneori, vorbind doar cu copilul despre temerile sale îl poate ajuta;
  • Dificultatea socializării.

Problemele de învățare și atenție pot provoca mult stres și anxietate copiilor. Pot da naștere, de asemenea, unor temeri specifice care pot afecta stima de sine a copiilor, viața socială și capacitatea de a lucra pe punctele slabe.

Frici pe care le transmitem copiilor. Iată câteva temeri comune pe care ai putea să le discuți cu copilul tău:

Frica 1: Eșecul

Când copiii eșuează în ceva de la prima încercare, pot să nu încerce a doua oară. Dacă și-au pierdut încrederea în sine, teama de eșec poate, de asemenea, să îi împiedice să încerce lucruri noi. Poate fi un cerc vicios – copiii nu își asumă riscuri, pentru că nu vor să eșueze. Dar fără a încerca, nici nu pot reuși.

Frica 2: Situațiile sociale

Având abilități sociale slabe, copiii se tem de anumite situații sociale. Este posibil ca aceștia să nu aibă abilități de conversație. Copiii cu aceste probleme ar putea să se teamă să spună sau să facă ceva jenant în fața altora. Mai ales dacă au avut înainte experiențe negative.

Frica 3: Nu este capabil să țină pasul

Această frică apare de obicei în școala primară. Acest lucru tinde să apară atunci când copiii încep să se compare cu colegii lor și își dau seama că nu pot ține pasul cu aceștia. Conform studiilor, copiii cu probleme de învățare sau de atenție, adesea raportează senzația de „prost” sau anxietate cu privire la a fi diferiți.

Frica 4: Părăsirea casei sau a părinților

Copiii cu probleme de învățare și atenție pot să nu fie dispuși sau reticenți să meargă la școală. Sau pot refuza să fie departe de părinții lor pentru orice perioadă de timp. Aceștia pot evita excursii unde trebuie să rămână peste noapte și pot avea probleme la somn.

Frica 5: Viitorul

Această teamă poate lua multe forme. Copiii s-ar putea să se teamă să nu ia o notă mică la un test, să greșească la un recital muzical sau la un eveniment sportiv. Sau se pot teme că nu vor putea intra la facultate. Aceștia pot fi excesiv de îngrijorați în legătură cu rezultatul unei situații familiale, cum ar fi pierderea unui loc de muncă al unui părinte. Sau se pot înfricoșa în mod inutil de moartea părinților lor.

 

Dacă copilul tău se teme, există modalități prin care îl poți ajuta să depășească temerile sale. În unele cazuri, poate fi de asemenea util să soliciți ajutor profesional.

My title page contents