Beneficiile unei sarcini în timpul iernii. De ce să rămâi însărcinată în sezonul rece?

Beneficiile unei sarcini în timpul iernii. De ce să rămâi însărcinată în sezonul rece?

Beneficiile unei sarcini în timpul iernii te pot surprinde. De ce să rămâi însărcinată în sezonul rece? Dacă tu și partenerul tău vă sincronizați și aveți toate condițiile necesare să planificați o sarcină, a rămâne însărcinată în timpul iernii are o serie de beneficii. Desigur, fiecare femeie are propria ei experiență… unică!

Cu toate acestea, când vine vorba de a concepe un copil în sezonul de iarnă, majoritatea femeilor sunt de acord cu beneficiile oferite de această perioadă. Având în vedere sănătatea și bunăstarea mamei însărcinate și a copilului ei, primele luni din sezonul rece sunt ideale pentru atingerea acestui vis. A rămâne gravidă în timpul iernii înseamnă că ultimul trimestru al sarcinii va avea loc în sezonul cu vreme plăcută, dar fără căldura extremă a verii.

Sarcina și căldura: un duo mai puțin prietenos

În timpul sarcinii, temperatura de bază a corpului unei femei crește. Așadar, din start, corpul este deja mai cald în această perioadă, iar căldura este destul de neplăcută așa cum este ea în această fază… Picioare umflate, contracția vaselor de sânge pentru răcirea corpului, precum și alte mecanisme naturale. Aceste probleme se înmulțesc doar în timpul sarcinii.

Ca mai apoi, în al treilea trimestru de sarcină, corpul unei femei începe să rețină apă și să se umfle din cap până în picioare. Dacă la această condiție adăugăm și o atmosferă de temperaturi extreme, stresul poate fi o consecință clară.

În plus, epuizarea cauzată de căldura verii poate declanșa la femeile însărcinate hormonii prostaglandină și oxitocină. La rândul său, această situație poate determina o femeie să lucreze mai mult. De fapt, nașterile premature sunt mult prea frecvente vara. Prin urmare, femeile gravide trebuie să aibă o grijă suplimentară în timpul lunilor fierbinți de vară.

Iată care sunt beneficiile unei sarcini în timpul iernii:

A rămâne însărcinată în timpul iernii înseamnă a evita balonarea incomodă

Retenția de apă îngreunează și mai mult corpul femeilor însărcinate, iar acest lucru se înrăutățește doar vara. Cu toate acestea, în anotimpurile mai reci, aceste simptome sunt considerabil mai ușor de gestionat.

Confort în deplasare

Plimbările sunt foarte importante în timpul sarcinii, ceea ce ajută la reducerea simptomelor neplăcute tipice celor 9 luni de sarcină. Dacă vremea este plăcută și mai rece, vei putea să te miști mai confortabil și fără a crește riscurile.

Mai puține amețeli

Sistemul cardiovascular al unei femei accelerează în timpul sarcinii. Altfel spus, inima accelerează rata la care pompează sânge. În același timp, volumul de sânge pompat de inimă crește cu până la 50%. Aceste modificări pot determina femeile să se simtă amețite, mai ales în zilele în care este foarte cald. De aceea, pe timpul iernii, situația este mai bine ținută sub control.

Un somn mai bun

Ultimul trimestru de sarcină este renumit pentru cât de dificil este pentru mamele însărcinate să doarmă bine. Și dacă adăugăm temperaturi foarte ridicate la greutatea sarcinii, crampe la picioare, amețeli și lipsă de somn, nivelul de stres crește.

Circulație mai bună… mai puține vene varicoase

Pe măsură ce uterul crește în volum, circulația în corpul femeii încetinește. Presiunea asupra venelor sale împiedică excesul de sânge din corpul său să curgă corect. O circulație slabă produce un climat foarte cald, astfel că șansele de a dezvolta vene varicoase cresc.

Alte beneficii suplimentare pentru a rămâne gravidă în timpul iernii

Studiile au arătat că există beneficii pentru sănătate pentru a rămâne gravidă în timpul iernii și a naște în condiții meteorologice blânde. Prin urmare, planificarea concepției în timpul lunilor de iarnă este mai mult decât o decizie practică.

Și să nu uităm beneficiile pentru copii! Copiii născuți iarna ajung în lunile calde să fie deja mărișori și să aibă parte de mai multă expunere la soare. Aceasta, la rândul său, crește nivelul de vitamina D, ceea ce aduce beneficii mușchilor și oaselor.

 

În concluzie, o sarcină sănătoasă, bine îngrijită poate fi mult mai plăcută și confortabilă dacă începe iarna.

My title page contents