Gravida vara: 5 sfaturi pentru femeile însărcinate

Gravida vara: 5 sfaturi pentru femeile însărcinate

Gravida vara: 5 sfaturi pentru femeile însărcinate. Cum să te bucuri mai bine de sezonul de vară, dacă ești însărcinată? 

În timpul verii, femeile însărcinate se încălzesc și transpiră mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza progesteronului (hormonul sarcinii), care determină o creștere a temperaturii corpului.

Gravida vara. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci față cel mai bine verii atunci când ești însărcinată:

1. Odihnește-te cât mai mult

Ești pe cale să dai naștere unei noi vieți? Este foarte important să încetinești ritmul și să-ți acorzi timpul potrivit pentru tine și odihnă; cu atât mai mult vara, deoarece căldura afectează corpul, ducând la pierderea multor săruri minerale; la rândul lor, acestea pot duce la scăderea presiunii arteriale.

Încearcă să nu te culci prea târziu noaptea. Ficatul funcționează cel mai bine de la 22.00 la 2.00 noaptea, astfel că, dacă te odihnești în aceste ore, îi permiți ficatului să nu se supraîncarce și să elimine toxinele.

2. Hidratează-te și protejează-te de soare

Este important să rămâi întotdeauna bine hidratat. Din acest motiv, trebuie să ai grijă să bei întotdeauna multă apă, cel puțin un litru și jumătate pe zi. De asemenea, evită să bei ceai sau cafea care cresc deshidratarea și conțin teină și cofeină, stimulente care nu sunt recomandate în timpul sarcinii.

Consumă în primul rând alimente simple, multe fructe și legume pentru a te hidrata mai bine și pentru a nu îngreuna activitatea ficatului.

În zilele deosebit de calde, fă mai multe dușuri și băi; sunt utile pentru a te reîmprospăta, dar nu abuza de săpun. De fapt, utilizarea excesivă a săpunului ar putea usca pielea.

Ferește-te de soare: dacă, totuși, te expui la soare, aplică mai întâi pe piele o cremă cu protecție solară ridicată pentru a preveni apariția petelor întunecate, în special pe față.

3. Poartă haine și încălțăminte confortabile

Poartă haine confortabile, de preferință din bumbac sau in, care permit o bună respirabilitate, reducând astfel episoadele de transpirație excesivă.

Optează pentru pantofi confortabili, mai bine cu talpă largă și călcâi de aproximativ 3 centimetri; Acest tip de încălțăminte îți permite să ai o circulație bună și să eviți umflarea picioarelor.

4. Desfășoară o activitate fizică adecvată

Se recomandă activitatea fizică zilnică. Este suficient să mergi pe jos o jumătate de oră pe zi, pentru a permite organismului să se adapteze încet la schimbările pe care le implică sarcina. Plimbarea îți permite, de asemenea, să depășești problema supărătoare a picioarelor umflate și pe cea legată de retenția de apă.

Cu toate acestea, este esențial să eviți să ieși în timpul celor mai fierbinți ore, pentru a nu te expune la lumina dăunătoare a soarelui și pentru a evita episoadele de leșin și de deshidratare excesivă.

5. Redu stresul și munca la job

Dacă încă mergi la job, încearcă sți reduci activitatea și factorii de stres pe care îi poți avea. Profită de zilele libere pentru a trage un pui de somn după-amiaza.

Încetinirea ritmului vieții de zi cu zi îți permite să reduci stresul, să creezi o relație bună cu copilul și să te pregătești pentru noua viață împreună după naștere.

 

 

My title page contents