3 rețete cu dovleac pentru înțărcare

Testează 3 rețete cu dovleac pentru înțărcare! Dovleacul este una dintre cele mai iubite legume de către copiii mici, și mai ușor de inclus în multe rețete de înțărcare potrivite copiilor începând de la 6 luni.

În cazul înțărcării tradiționale, alege doar varianta cu cea mai cremoasă mâncare pentru copii. În alte cazuri, dovleacul are o consistență foarte moale și e potrivit pentru servire în bucăți mici sau sub formă de piure cu furculița.

În plus, acestea sunt rețete potrivite pentru întreaga familie. Astfel, poți pregăti un singur fel de mâncare pentru toată lumea, pe care apoi îl poți îmbogăți pentru adulți cu puțină sare și condimente.

Nu uita să completezi fiecare masă cu legume de sezon gătite în cel mai simplu mod posibil (la abur sau coapte) și fructe, atât fierte, cât și sub formă de salate de fructe mixte. În acest mod vei avea prânzuri complete potrivite pentru toată familiia.

Iată 3 rețete cu dovleac pentru înțărcare:

Cremă de dovleac cu sau fără făină de înțărcare (porumb, orez și tapioca)

Călești dovleacul (o bucată mai mare sau un dovleac potrivit), bine curățat, în puțină apă rece. Adaugi un morcov și jumătate de ceapă (dacă îți place). Îl lași pe foc până devine destul de moale.

Dacă ai ales o metodă de înțărcare tradițională, combină dovleacul și adaugă 3 linguri de făină de porumb și tapioca și amestecă bine. Adaugă o lingură de parmezan ras și o linguriță de ulei de măsline. Aceasta va fi masa completă pentru un copil mic.

Dacă, în schimb, copilul mănâncă împreună cu voi, părinții, și dacă dorești să pregătești un singur fel de mâncare pentru toată lumea, pe lângă dovleac, mai gătești o mână de orz perlat bine spălat și o mână de linte roșie bine spălată. Când dovleacul, orzul și lintea sunt bine fierte, le amesteci împreună.

Adaugi puțin ulei la sfârșit și puțină sare. Mai poți adăuga câteva crutoane pregătite din pâine de casă, fără ulei.

Dacă vrei să faci o cremă mai gustoasă, dar super delicată, adaugă un praf de șofran cu zece minute înainte de sfârșitul gătitului.

Humus de dovleac

Humus-ul original se prepară cu tahini sau cremă de susan, însă susanul nu e chiar potrivit copiilor mici, deoarece are o putere alergenică mare.

Pentru humus procedezi așa:

Coci dovleacul întreg și cu coajă în cuptor, în prealabil spălat pe exterior. Va dura aproximativ 30 – 40 de minute. Când furculița pătrunde ușor în coajă, dovleacul este fiert.

Lași să se răcească, apoi scoți pulpa de pe dovleac. Îndepărtezi coaja și semințele (miezul). Amesteci pulpa de dovleac cu o cutie de năut bio (bine spălat și scurs), o lingură de ulei, sucul de la o lămâie și un praf de sare.

Servești la masă acest humus ușor cu crutoane și mai ales cu legume crude, sau cu legume bine coapte la cuptor. De asemenea, poți prepara și wrap-uri. Așezi humus în centru și adaugi un amestec de legume la grătar, după gust și anotimp.

Pentru copiii mici: o linguriță de hummus și crutoane de casă, alături de bețișoare de morcovi.

Supă de dovleac și orez

Într-o cratiță adâncă, pui dovleacul bine curățat și tăiat cubulețe. Adaugi o jumătate de ceapă tăiată în bucăți mici, o bucată de țelină și un morcov. Gătești totul cu apă. Când este bine fiert, iei deoparte câteva cubulețe de dovleac, iar restul îl bați cu spuma.

Pui cuburile de dovleac înapoi în oală, adaugi un praf de sare și câteva pahare de apă fierbinte și torni orezul pentru a-l găti. Pregătești supa simplă sau cu puțin bulion.

Când e gata, iei supa de pe foc. Adaugi un strop de ulei și două linguri generoase de brânză moale din lapte de vacă. Amesteci bine, ca să fie totul cremos. La final adaugi câteva linguri de parmezan. Asta e tot!

My title page contents