Fursecuri moi cu dovleac. Un dulce nelipsit de toamnă

Astăzi îți propun un dulce de toamnă: Fursecuri moi cu dovleac. Super moi la interior și crocante la exterior, învăluite în tonuri picante și calde de scorțișoară. Sunt delicioase!

Pregătirea acestor fursecuri este foarte ușoară. Poti folosi atât dovleac crud, cât și dovleac fiert. Vor ieși la fel de buni! Poți savura fursecurile calde, alături de un ceai sau înmuiate în lapte fierbinte, la micul dejun. Te vei îndrăgosti de gustul lor inconfundabil!

Fursecuri moi cu dovleac

Porții: 12-14 fursecuri

Pregătire: 40 de minute

Coacere: 20 de minute

Ai nevoie de:

280-300 g făină 00

1 ou mediu

80 g zahăr granulat

100 g piure de dovleac

50 ml ulei de semințe de dovleac sau 60 g de unt topit

6-7 macaroane bine mărunțite

8 g praf de copt

Scorțișoară după gust sau coajă rasă de portocală

Pregătești fursecuri moi cu dovleac așa:

Taie dovleacul în bucăți mici și pune-le într-o cratiță să fiarbă aproximativ 10 minute. Nu pune multă apă! Sau poți renunța la fiert dacă ai robot. Mixează bucățile de dovleac pentru câteva secunde.

După fierbere, când dovleacul este moale, transferă-l într-o farfurie și pasează-l bine cu o furculiță până obții un piure.

Separat, adaugă într-un vas oul și zahărul granulat, și amestecă totul cu o lingură. Adaugă uleiul de semințe de dovleac sau untul topit, piureul de dovleac și scorțișoara, amestecă totul și adăugă făina, în mai multe etape. Adaugă apoi și praful de copt și macaroanele zdrobite și lucrează amestecul cu mâinile. Ar trebui să fie moale și să nu fie lipicios. Dacă amestecul o cere, mai adaugă făină, dar nu exagera!

Modelează apoi biluțe de aluat și aranjează-le pe hârtie de copt, într-o tavă. Presară toată suprafața cu zahăr pudră.

După ce ai terminat de modelat și aranjat fursecurile, introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. sau până când sunt coapte și se rumenesc ușor la suprafață.

Odată coapte, scoate fursecurile din cuptor, și lasă-le să se răcească puțin, înainte de a le servi la masă.

Sfaturi!

  • Macaroanele dau un miros fantastic fursecurilor, dar poți renunța la ele, dacă nu-ți plac;
  • Poți folosi scorțișoară, coajă de portocală pentru a aroma, dar poți folosi și alte arome, după gust.
My title page contents